Kontakt oss

Abonnenter

Brød og sirkus også i Jessheim by?

Publisert

KOMMENTAR

Mens det politiske Ullensaker igjen skal ut og finne en visjon og slagord for byen vår, så skal de på Årnes løfte fram alt det særegne de har å by på. 

Formannskapet vårt vedtar i dag en politisk sak som blir startskuddet for jakten på en visjon og et slagord for byen vår. Forrige forsøk “Romeriksbyen” satt ikke akkurat som et børseskudd, for å si det litt mildt og forsiktig.

Derfor begynner jobben med sikte seg inn på noe som kan engasjere, starte ut kursen for hvor vi skal samt si noe om hvem og hva vi ønsker å være her i vår lille by.

En visjon defineres gjerne som et bilde av en fremtidig, ønsket tilstand. En visjon er altså en slags fremtidsdrøm, men den må ta utgangspunkt i noe bestående.

For Jessheims del kan vi kanskje si at stedets røtter og det vi er nå er det som danner grunnlaget for det vi ønsker å bli i framtiden.

Røtter og framtid

Kjenner vi historien vår godt nok? Er vi enige om hva vi er nå, og klarer vi å finne ut av hva vi skal bli som sted om 50 eller 100 år?

Og hvem er disse visjonene til for – er det borgerne, næringslivet eller innflytterne?  Det er med andre ord både vanskelig og spennende å skulle jobbe med dette.

Det eneste vi kan være helt sikre på er at et politisk vedtak ikke veier spesielt tungt hvis det ikke er forankret i en felles tanke og fremtidsdrøm.

Annonsering

Enkelt blir det ikke. Men spennende blir det.

Inspirasjon

En god start på jakten kan være å ta turen til Årnes for å hente inspirasjon løpet av dagene som kommer.

er har de nemlig jobbet frenetisk, målbevisst og entusiastisk med å løfte fram eksponenter for det som gjør landbrukskommunen særegen.

Det ambisiøse arbeidet fortsetter denne uka, med matfestivalen Brød & Cirkus, som har vært arrangert siden 2013.

Romerikes viktigste

Matfestivalen Brød & Cirkus har med årene tatt plassen som Romerikes viktigste matfestival.

Og det er ikke små ambisjoner denne festivalen har i år heller:

“Vi vil vise landbruk- og kulturnæringens betydning for identitet, utvikling og innovasjon i en stor bynær landbrukskommune og på den måten inspirere til samarbeid og nyskaping.”

Menyen – altså programmet for festivalen – består av:

  • Lokale matutstillere
  • Næringsseminar
  • Foredrag
  • Kurs
  • Bokpresentasjoner
  • Konserter og et mangfold av kulturopplevelser

Og det er summen av lokale aktører som løftes fram til å bli en tre dager lang identitetskaper der Årnes sitt særpreg – deres dna – skinner og glitrer.

Det er i hvert fall sånn denne matfestivalen framstår for oss utenfra.

Vi ser på programmet og tenker “fy søren så mye de har å skilte med der borte, da”.

Annonsering

Og så tenker vi: “Men vi har da vel eksponenter for dette i vår kommune også?”

Gjøre det samme?

I Jessheim by – og Ullensaker – har vi mye som er verdt å løfte fram, og kanskje er tiden kommet for at gode krefter på vår side av elven burde vurdere en variant av Brød & Cirkus-modellen på Årnes – er Ullensaker kommune er motor og arrangør?

Vi har Jessheimdagene og Yess Alive som musikkfestival og folkefest, men kanskje er tiden inne for at vi også her i byen (og kommunen) rigger til et opplegg som spinner rundt ambisjonen til Brød & Sirkus – å bygge identitet, patriotisme og stolthet over det vi faktisk får til og har på gang her?

Det vil jo bli en konstruktiv møteplass, og møteplasser er fokus i mange planer og politiske saker.

Vi får til mye

Vi får til mye her. Vi må bare fortelle oss sjøl og andre akkurat det. Det er denne bevisstheten de bevisst løfter fram med Brød & Cirkus.

Kanskje tiden for å gjøre det samme i vår by er nå.

Hvis en skal driste seg til å være litt visjonær.

PS! Jessheimpuls er invitert til Brød & Cirkus for å snakke om nettopp dette temaet under et næringsseminar fordi arrangørene av matfestivalen er nysgjerrige på hva vi i Jessheim by gjør for å bygge patriotisme, stolthet og bevissthet rundt hva vi forsøker å få til mellom husene. Vi takket med stolthet ja til oppdraget.

Kanskje vi ser noen av Ullensakers folkevalgte i Nes i løpet av matfestivalen?

Se programmet for Matfestivalen Brød & Cirkus 2021 ved å TRYKKE HER

Annonsering
Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.