Kontakt oss

Folk

Sjekk temperaturen i Nordbytjernet på nettet

Avatar

Publisert

En hjemmelaget anordning gjør at du og jeg kan sjekke badetemperaturen i Nordbytjernet på nettet. 

Denne kvartetten var tett på den korrekte badetemperaturen i Nordbytjernet onsdag ettermiddag. De gjettet rundt 20 grader. Korrekt temperatur var 21 grader. Nå finnes det en nettside der du kan sjekke korrekt temperatur.

Lilly Sundli, Cecilie Løkken, Simen Halvorsen og Oda Fjeldheim hygget seg på Nordbytjernet onsdag. Og de gjettet nesten rett badetemperatur. 

Takket være hobbyprosjekter til Fredrik Hansen er det nå mulig for oss alle å gå inn og sjekke om det er så vi våger å kaste oss ut på dypt vann ved Jessheims badeperle. Hansens nettside Badenymfa.no er det digitale bindeleddet mellom gjetting og konkrete badetemperaturer.

– Jeg har laget denne måleren sjøl, og den er festet til en bøye et sted ute på tjernet. For min del er dette en hobby, og jeg er litt interessert i å se hvor mange som hopper på og besøker denne siden, er beskjeden til Jessheimpuls.

Opphavsmannen Hansen.

– Dette er mest for å lage et lite prosjekt for meg sjøl. Jeg har kjøpt en liten “kontroller” og satt opp hjemmesiden, så nå kan folk gå inn og sjekke temperaturen før de drar på Nordbytjernet. Jeg skal ikke tjene penger på dette eller noe sånt, jeg synes bare det var interessant å gjøre det, sier Fredrik.

Temperaturmåleren sender signaler hver annen time, og den enste utfordringen har så langt vært mobilsignaler fra sender til kontrollbordet.

– Hvor lenge har den vært der ute?

– Jeg sjøsatte den for 14 dager siden, og har hatt en liten testperiode for å forsikre meg om at den selvbygde konstruksjonen holder seg flytende. Det gjør den, sier Hansen.

Slik ser måleren ut. Flyter gjør den også. 

Og hva temperaturen var 16.00 onsdag ettermiddag? Jo, 21 grader. Og det var 28 grader i lufta.

Om det var mye folk på Nordbytjernet? Det var det.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.