Kontakt oss

Abonnenter

Skrev lokal idrettshistorie

Avatar

Publisert

Ull/Kisa Innebandy spilte tidenes første elitekamp på hjemmebane, og de historiske begivenhetene sto i kø da seieren ble sikret i mål-bonanzaen som endte 11-7 til våre unge menn.

Ingen klubb i landet har maktet opprykk for både herre- og damelaget sitt i en og samme sesong i norsk innebandy.

Det klarte Ull/Kisa i fjor, og mens damelaget dessverre tapte sin kamp i hovedstaden, så var det ellevill stemning i flebrukshallen ute på Gystadmarka da det unge laget fra Jessheim sto ansikt til ansikt med mer garvede og rutinerte spillere fra Harstad i Nord-Norge.

HISTORISK BILDE: Det aller første lagbilde fra en offisiell kamp i eliteserien i innebandy for Ull/Kisa. Vi tar med fotograf Bjørn Hytjanstorp i vårt bilde da han er høyt og lavt for dokumentere lokal historie.

 

Maskinen Albin

Og det gikk ikke mange minuttene før den historiske droppen at målmaskinen Albin Bruus Green satte inn det historiske første målet for Ull/Kisa i vår øverste divisjon.

MÅLMASKIN: Slik ser Albin Green ut. Han skjøt seg inn i lokal idrettshistorie i Jessheim by og Ullensaker søndag ettermiddag. Han scoret tidenes første eliteseriemål for Ull/Kisa Innebandy. 

Trener John Ketil Nilsen sa før kampen at det var kollektivet Ull/Kisa som måtte jobbe hjem seieren mot et godt Harstad-lag, og Kisa rullerte med tre femmere gjennom hele kampen, og unge bein ga gjengen fra Harstad solid kamp hele veien. Kisa virket rett og slett piggere enn gjestene fra nord.

Kollektivet

KOLLEKTIVET: Det er kollektivet Ull/Kisa som dyrkes når de skal overleve i den øverste divisjonen i innebandy. Det har alltid vært fokus på kollektivet og det å produsere egne spillere som gjelder i denne klubben.

Imponerende er det også at 10 spillere av de 20 i stallen er produsert i Ull/Kisa. Mange av spillerne har spilt sammen siden var helt små, og det er bygget en kultur – som mange burde lære av – rundt kollektivet og langsiktig tenkning i Ull/Kisa Innebandy.

Les mer om kollektivet Ull/Kisa Innebandy her:

Kan realisere 13 år gammelt løfte

Så gir det da også resultater, og det må ha smakt riktig så godt å kunne vinne over Harstad i sin aller første elitekamp for et ungt mannskap fra Jessheim.

Det er bare å gratulere, og de rundt 200 publikummerne hygget seg og heiet gjennom hele kampen.

PS! Duoen som startet innebandy-klubben i Jessheim by heter Børge og Karianne Lenborg. Klubben ble startet opp i 2004, og de to var til stede under det historiske øyeblikket søndag ettermiddag.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.