Kontakt oss

1894 Jessheim

Kan realisere 13 år gammelt løfte

Avatar

Publisert

I 2009 sa trener Fredrik Andresen  at Ull/Kisa innebandy en dag kunne spille på øverste nivå hvis saker og ting ble gjort ordentlig. Denne helgen spiller laget hans kvalifisering for elitespill neste år.

Denne helgen kan bli historisk i Jessheim by. Aldri før har det skjedd at damelaget og herrelaget har rykket opp i eliteserien i en idrett i løpet av samme sesongen. Men så kan skje i år.

Damelaget til Ull/Kisa innebandy har allerede sikret spill på øverste nivå neste sesong. De har vunnet serien og kan forberede seg til elitespill neste sesong.

For herrene til Ull/Kisa innebandy blir det både en morsom og slitsom helg. Det er kvalifiseringsspill på hjemmebane som står på programmet.

Eventyr

Det er som et eventyr å høre Fredrik Andresen snakke om hvordan det i nesten 20 år har vært jobbet med å skape et solid fundament – basert på lokale spillere – for en dag å stå rustet til å møte de aller beste lagene i Norge.

2003-årgangen han snakket med om spill i eliten er faktisk stammen i det laget som denne helgen spiller om kvalifisering til Eliteserien i flerbrukshallen her i Jessheim by.

– Vi skal spille fire kamper på tre dager denne helgen. Det har vi aldri gjort før, så dette kommer til å bli en ekstrem øvelse for hele laget, sier Andresen om det som venter.

Formidabelt

Sesongen har – uansett utfall denne helgen – vært en suksess for herrelaget til Ull/Kisa.

De vant serien, noe som er et bevis på at de har vært gode over lang tid, og klubben er i ferd med å få skikkelig fotfeste i lokalmiljøet.

– Det er en bevisst strategi at vi har bygget dette på lokale krefter og – i all hovedsak – lokale spillere, sier Andresen.

– Fortell mer!

– Når du produserer egne spillere, så kommer folk for å se på disse spillerne. Det er nøkkelen til at det kommer folk i hallen og ser på hjemmekampene.

Og med rundt 200 publikummere på tribunen, så er flerbrukshallen et trivelig sted å befinne seg når hjemmelaget spiller – og vinner – mange kamper.

– Det er de lokale spillerne som er brobyggerne i dette laget, og det er vi stolte av, sier Andresen.

 

2004

Ull/Kisa innebandy så dagens lys i 2004, og klubben har siden den gang vokst til å bli en moden klubb som er like opptatt av bredden som av elitesatsingen.

– Å satse på begge deler mener vi er hovedingrediensen for å lykkes som klubb, sier leder Tim Holmvik i et intervju på hjemmesiden til Ull/Kisa

– Vi trenger forbilder og idealer som ønsker å satse seriøst, og vi trenger alle de som ønsker å trene fordi trening er gøy.

Klubben består i dag av 400 spillere i alle aldre, og verdiene glede, mestring, kameratskap gjennomsyrer alle ledd og nivåer.

Fokus på både bredde og elite er også tydelig til stede i klubbens visjon: Flest mulig. Lengst mulig.

Lyst til å ta en tur i hallen denne helgen? Oppsettet er som følger:

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.