Connect with us

Byhistorie

Smiler om kapp med terningkast seks

Avatar

Published

on

Solskinnspilsen til Sundbytunet fikk terningkast seks i sommerens store øl-test i VG. Det passer bra når ny 1.000-literstank og en brygger til er på vei inn.

Det kunne ikke passet bedre å være en av de to ølsalgene som fikk terningkast seks blant 100 konkurrenter, smiler Kjersti Romsaas Sundby samme dag som VG trykker testen i sin papirutgave.

Ny tank

– Vi har jo ikke lov å reklamere for øl, så da er terningkast som dette gull verdt, sier Romsaas Sundby, som er glad for timingen opp mot det faktum at ny tank er bestilt og brygger i halv stilling snart er på plass i bryggeriet.

– Det betyr at vi kan heve ambisjonsnivået vårt om å doble omsetningen fra 2017 i 2019, sier Kjersti.

Dette betyr at vi kan heve ambisjonsnivået

– Og dette betyr også at vi kan frigjøre brygger Frank Werme slik at han kan bruke mer tid på å lage nye smaker og nytt øl istedenfor å kun produsere det vi allerede har, sier Kjersti.

Det er kapasitet på tanker og den menneskelige kapasiteten som har vært en begrensende faktor i bryggeriet tidligere, så det er med stor glede Kjersti Romsaas Sundby kan gå til det skritt å utvide kapasiteten.

Motstrøms

Det er en tøff bransje å drive i

– Jeg har nettopp vært i årsmøte for mikrobryggerier, og trenden er klokkeklar: mange mikrobryggeri ser seg nødt til å gi seg, slå seg sammen eller la seg kjøpe opp. Det er tøff bransje å drive i, og vi er glade for å kunne klore oss fast og gå med overskudd. Men det skal bli godt å kunne utvide kapasiteten her på gården, all den tid vi brygger alt selv, sier Kjersti.

– Blir dere blaserte nå da, med sekser på terningen?

– Nei, men vi vet at dette fører til økt etterspørsel av solskinnspilsen, og det er jeg veldig glade for!

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.