Kontakt oss

Folk

Diktdebutant i emning

Avatar

Publisert

Martine Byrkjeland Mjelde er godt på vei mot 125 forhåndssolgte diktbøker. Det er det magiske nummeret for at debuten hennes går i trykken.

33-åringen fra Jessheim har skrevet siden hun var 15 år fordi det har vært mye terapi forbundet med å feste setninger til papir. Hun har brukt fotografi til noe av det samme.

Fjerne tabuer

Etter å ha vært ut og inn av psykiatrien i mange år – der hun så både skyggesider og det gode psykiatri kan gjør for og med mennesker – så er Martine i knallform. Egen leilighet, førerkort og skolegang er det hun fyller dagene sine med nå – i tillegg til skrivingen, da.

– Jeg bruker skrivingen som en metode for å nå ut med budskapet mitt, som er å bryte tabuer rundt psykisk helse samt skape dialog rundet dette temaet, sier hun til Jessheimpuls en novemberkveld i Jessheim sentrum.

Hun har gitt ut et dikthefte tidligere, men denne gangen er det snakk om en bok bestående av dikt og fotografier.

Forlaget likte det

– Jeg sendte inn manus til Lyrikkforlaget, og der likte de det de leste. De ba meg sende inn bilder, og beskjeden jeg fikk er at dette kan bli en fin bok.

– Og nå er forsalget i gang?

– Jeg har forhåndssolgt 118 bøker nå, og jeg må opp i 125 forhåndssolgte for at den skal gå i trykken. Det har jeg tro på at jeg skal klare.

Samlingen har fått tittelen “Da det stormet som verst”, og den kan bestilles på følgende måte.

Nesten i mål

– Ta kontakt med meg på Facebook eller på mailadressen martinemjelde@gmail.com så tar vi det derfra. Jeg trenger informasjon om hvor boka skal sendes og slike ting, sier Martine, som formelig kan lukte målstreken på 125 forhåndssolgte bøker.

– Det hadde vært så stas å oppfylle denne drømmen, sier hun.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.