Connect with us

Byutvikling

Speider etter muligheter

Avatar

Published

on

Ullensakers nye kulturskolerektor synes merkelappen “Mulighetslandet” passer kommunen. Nå ser hun selv etter muligheter som løfter kulturfeltet og byen vår.

Det er ikke sånn at Live Rosenvinge Jackson kommer til Ullensaker og Jessheim med fasit i hånd. Men hun kommer i hvert fall med friske øyne og tanker utenfra etter å ha jobbet med store – og små – prosjekter i hovedstaden. Hun kommer fra stillingen som administrativ leder for Coda Oslo International Dance Festival, har drevet egen danseskole og har selv bakgrunn som danser.

Utvikle helheten

– Hva trakk deg hit til oss?

– Å jobbe fram festivaler har vært gøy og veldig givende, men etter hvert meldte tanken om å bidra til å utvikle kulturlivet som helhet seg. Jeg hadde rett og slett lyst til å gjøre noe nytt, og da så jeg at stillingen som rektor i kulturskolen her var ledig.

– Du begynte i oktober 2019. Hva har du brukt tiden til?

– Jeg har brukt – og bruker – tid på å gjøre meg kjent med kommunen og det som skjer på kulturfronten, og så er det å sette seg inn i hvordan prosesser fungerer her i Ullensaker; jeg opplever Ullensaker som en godt organisert kommune, og veksten og utviklingen av Jessheim by er kjempespennende å kunne være en del av.

HELHET: Jeg ser fram til å kunne jobbe med kulturlivet i Ullensaker som en helhet, sier nyansatt kulturskolerektor Live Rosenvinge Jackson.

Voldsom aktivitet

– Hva er ditt inntrykk av kulturlivet her?

– Det er en voldsom aktivitet på grasrotnivå og bredden, og det er mange gode aktører på det jeg kaller semiprofesjonelt nivå. Men jeg undres litt over hvor de profesjonelle aktørene – spydspissene – er i det store bildet, sier Live Rosenvinge Jackson.

Vil finne proffene

– Hva legger du i det?

– Ullensaker er et godt sted å bo, og jeg tror det er mange profesjonelle innen kunstfagene som bor her, men som kanskje ikke har arbeidsdagen sin her?

– En del av disse menneskene er jeg så heldig å ha i staben i kulturskolen, men hvor er filmproduksjonene og scenekunstproduksjonen for eksempel? Kommunens plassering nære hovedstad og transport, landlig men urbant, burde være ideelt stilt for at produksjon og kreativt skaperkraft  skjer nettopp her i stedet for tett sammen i Oslogryta, sier Live.

Se til Ullensaker

– Er det mulig å legge til rette for at kunst og kulturproduksjonsmiljøene  lokalt og nasjonalt kan se til Ullensaker, enten i form av lokaler, samarbeid med næringslivet eller annet som kan lokke dem hit?

– Jeg vil gjerne bidra til å bygge opp om et kulturliv bestående av aktivitet i hele spennet fra amatør til profesjonell her. Det tror jeg ville bidra til at vi få muskler til å ta det neste steget som kulturkommune.

Observerer

Nå sier ikke det nye tilskuddet på kulturfronten her i Ullensaker at det ikke jobbes godt i dag. Hun refererer bare til det hun observerer med friske øyne og med sin bakgrunn.

– Jeg liker veldig mye av det kulturenheten har satt i gang for å løfte kultur ut i gatene de siste årene, så det jeg mener er hvordan Ullensaker kan bli et ressurssenter for kultur, i samarbeid med næringslivet og institusjoner som allerede er her.

Dans og nysirkus

– Og kulturskolen?

– Jeg tror gruppetilbudet er verdt å se på. Det er ventelister på opplæring i instrumenter en til en i alle kommuner. Men samtidig som det jobbes med å kutte ned på ventetid, så tror jeg på opplæring i grupper, sier Live, som også ser nysirkus og dans som en del av kulturskoletilbudet.

– Og i den forbindelse er jeg på jakt etter lokaler som en base for dette.

Har noen lokaler?

– Hva trenger du?

– Jeg ser etter lokaler som er rundt 90 kvadratmeter – som ikke har stolper midt i rommet – for å ha plass til nysirkus, dans og kanskje bandrom. Rop ut hvis noen der ute sitter på noe, er oppfordringen.

– Kulturskolen i endring?

– Det vi i hvert fall ser er at rektorer i kommuner rundt oss har erfaring fra annet enn musikken. Rektorene i Gjerdrum, her i Ullensaker, Lillestrøm og Aurskog har bakgrunn fra dans. Og kulturskolerektoren i Eidsvoll har bakgrunn fra film.

– Men det handler i bunn og grunn om å utvikle og samarbeide om å legge til rette for kulturlivet, være seg aktører imellom, mellom kultur og næringsliv og mellom proffer og amatører lokalt.

– Og det har vi alle muligheter til å få til!

Live Rosenvinge Jackson – telegramversjonen

Navn: Live Rosenvinge Jackson

Bor: Oslo

Bakgrunn/utdanning: Utdannet innen dans i England ved Derby University og Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance også fokuser meg innen ledelse og administrasjon her i Norge. Jeg har jobbet med innen dansefeltet i 20 år som utøver, produsent, pedagog og leder.

Interesser: Dans, sang, løping og yoga er faste aktiviteter i livet mitt

Hører på (musikk): Mange norske for tiden  Astrid S, Odd Norståga, Ingebjørg Bratland, Gabrielle, Karpe  også litt nostalgi med for eksempel Lenny Kravitz, Janet Jackson, Nas. Ganske kommersiell kanskje egentlig. Hører på musikk hele tiden hvis jeg kan!

Leser helst: Romaner og krim og lettleste greier, men akkurat nå leser jeg Å stirre inn i solen av Irvin D Yalom. Har først i en alder av  41 innsett at jeg skal dø en gang så forsøker å møte den innsikten gjennom å få innblikk i forskjellige folks forhold til sin egen død.

Interesser for øvrig: Mennesker! Hva får folk til å fungere godt og ha det godt alene med seg selv og sammen?  Også elsker å kjøre motorbåt, som ikke er helt forenelig med et sterkt ønske om å bidra med mitt til å ta vare på miljøet.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.