Connect with us

Kultur

Ullensaker Teater har flyttet “hjem”

Avatar

Published

on

I helgen flyttet Anne Brith Sandsnes og ensemblet som skal sette opp 10 forestillinger av “Footloose” inn i kulturhuset. Nå venter en hektisk uke med prøver.

– Vi har øvd med kulisser i øvingshallen vår, men det er alltid spesielt å flytte inn i kulturhuset, sier Anne Brith Sandsnes til Jessheimpuls før det begynner å dra seg til på scenen.

– Det er flere som skal stå på denne scenen for første gang, og de er henrykt, legger motoren i Ullensaker Teater til.

Bredde

– Hvorfor ble det “Footlose” denne gangen?

– Flere grunner til det; “Flashdance” gikk i Oslo, og jeg hadde lyst til å finne et stykke som favner et større publikum. Da endte vi her, og det angrer vi ikke på når vi nå ser hvor det bærer, sier Sandsnes.

Egen vri

– Mange har et forhold til kinofilmen fra 1984?

– Vi gjør vår vri, understreker Anne Brith.

– Vi har lagt handlingen til nåtidens Amerika, og jeg tror publikum kommer til å bli overrasket. Musikken kommer mer fram enn kinoversjonen, og de sangerne som bekler rollene hos oss er utrolig dyktig. De har virkelig imponert meg underveis i prosessen.

Nye fjes

Og prosessen har pågått helt siden det var audition i mai i fjor. Øvelsene har pågått siden august, og siden september har det vært terpet og øvet fire ganger i uka.

– Aktiv bruk av lyd og lys er også med på å gi forstillingen en dimensjon, mener Sandsnes, som har med seg nye folk på regi og koreografi denne runden; Bjørn Birch har regien, og koreografien står Anett Amundsen og Katrine Fjell Holen.

I tillegg er det en del nye fjes i ensemblet som står på scenen, både fra den yngre og eldre garde.

2.500 solgte

– Økonomien sårbar?

– Vi har til nå solgt 2.500 billetter – inkludert de lukkede forestillingene kommunen har kjøpt – så dette går veien, sier Anne Brith.

Det ser ut til at det kan bli rift om billettene første visningshelg. Fredagens premiere kryper mot fullt. Antall seter til lørdagens forestilling krymper også i jevnt fart, mens det ennå er relativt romslig med plass til søndagens forestilling.

“Footloose” spilles Fredag 17. januar (premiere), lørdag 18. januar, søndag 19. januar, fredag 24. januar, lørdag 25. januar og søndag 26. januarl

Billetter finner du HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.