Kontakt oss

Abonnenter

Spikeren i kista for OsloMet til Jessheim

Avatar

Publisert

Det siste halmstrået med tanke på å få OsloMet til Jessheim er historie. I formiddag kom den endelige bekreftelsen på at universitetet legges til Romerike.

Tirsdag formiddag steg forsknings- og høyere utdanningsminister Ole Borten Moe ut av bilen i Lillestrøm. Og med det forsvant siste rest av håp for Jessheim som lokasjon for OsloMet.

Et ministerbesøk tidligere i vår gjorde nemlig sitt til at vi i Ullensaker fikk fornyet håp om at prosessen rundt lokasjon for universitetet likevel ikke var avgjort, selv om styret i OsloMet stemte for å skrote den faglige anbefalingen om å velge Lørenskog og isteden gå for Lillestrøm tidligere i vinter.

Tynt grunnlag

I Ullensaker har det vært argumentert for at grunnlagsmaterialet som styret tok sin avgjørelse basert på, var i tynneste laget; det er sågar kommet påstander om at hele prosessen har vært en skinnprosess for å ha sitt på det tørre når velget skulle tas.

Det var dette Ola Borten Moe vurderte å gå etter i sømmene, men i formiddag kom altså nyheten om at ministeren og hans departement lander på Lillestrøm som lokasjon.

Kunnskapsdepartementet opplyser ifølge Romerikes Blad at OsloMet kommer til å legge 20 prosent av sin aktivitet til Lillestrøm.

Dette sir Ola Borten Moe til den uavhengige nyhetsavisa khrono.no:

Liten del

– Nå avslutter vi lokaliseringsdebatten og slår fast at et fullverdig campus på Romerike skal legges til Lillestrøm. I tillegg får Oslo Met beskjed om at minst 20 prosent av virksomheten skal være på Romerike. Det er en betydelig satsing og et løft for Lillestrøm som universitetsby, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Med dagens aktivitet på Romerike har Oslo Met 15 prosent av sine studenter der.

Oslo Met er et resultat av sammenslåingen av Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus. En grunnleggende forutsetning for fusjonen var at det skulle være et fullverdig campus på Romerike.

Overrasket

– Nyheten kom overraskende og brått på oss, sier Eyvind Schumacher til Jessheimpuls.

– Hva nå?

– Jeg har allerede avtalt et møte med Fagskolen Viken i begynnelsen av juni. Da skal vi kommunisere vårt behov for et fagskolemiljø her i Ullensaker til dem. Behovet for omstilling viste seg under pandemien, og vi har tro på at Ullensaker – og Gardermo-regionen – vil stå styrket med en fagskole i vårt område, sier Schumacher.

– Vi har et godt grunnlag å bygge videre på her hos i Ullensaker etter den prosessen vi har vært gjennom, avslutter ordføreren.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.