Kontakt oss

Abonnenter

Lufta ute av Willys blå ballong

Avatar

Publisert

Willy Kvilten har gitt beskjed om at han ikke er aktuell som Høyres ordførerkandidat ved kommunevalget neste år. Børre Lien Hansen dyttes fram som de blå sin ordførerkandidat.

Heller ikke Karianne Raad Wangaard rakk opp hånden for å varsle at hun vil være ordførerkandidaten til Høyre under valget i 2023, så da blir det nytt blod på plass nummer en, hvis medlemmene i Høyre bifaller i nominasjonsmøtet 19. mai.

– Hvorfor trer du til side, Willy?

– Jeg har vært med siden 2011, og satt i det kommunale foreldreutvalget før det, og jeg har kommet til at tiden er kommet for å trappe noe ned, sier Kvilten til Jessheimpuls, som får noen minutter med Høyres nestor mens han fortærer et par rundstykker før formannskapsmøtet tirsdag ettermiddag.

Sa fra i vinter

59-åringen varslet tidligere i vinter partiet om at han ikke kom til å stille seg tilgjengelig som ordførerkandidat hvis han ble spurt.

Jessheimpuls er kjent med at Karianne Raad Wangaard – en på mange måter naturlig arvtager etter Willy – har gitt samme beskjed.

– Men jeg har sagt meg villig til å bli med for å ha kontinuitet i gruppen vår, sier Kvilten.

Uerfaren

– Men hvor vanlig er det å nominere en ordførerkandidat med såvidt liten erfaring som Børre Lien Hansen?

– Det er enten opprykk som gjelder, eller så er det av og til helt nye kandidater som blir foreslått. Det samme skjedde med meg i 2015, så helt uvanlig er det ikke, sier Kvilten, som har vært partiets ordførerkandidat ved de to foregående valgene – og som satt som varaordfører i fra 2015 til 2019.

Annonsering

Krevende

– Du har aldri sittet i opposisjon før de siste tre årene. Hvordan har det vært?

– Det stemmer det. Det er klart at det er artigere å være i posisjon, for da får du gjennomslag for mer av den politikken du jobber med. Samtidig er det viktig å være et tydelig alternativ og stille spørsmål ved den politikken som føres når man er i opposisjon. Men det er ikke til å legge skjul på at det er krevende, sier Kvilten.

– Men jobben er på mange måter lik, understreker han.

Dette sier Karianne

IKKE KANDIDAT: Karianne Raad Wanggaard har også gitt beskjed om at hun er uaktuell som ordførerkandidat for Høyre. Hun og Willy Kvilten har vært blå parhester i Ullensaker-politikken i mange år. Her fra en sak om utbyggingen av Dæhlie-tomten i Jessheim sentrum for noen år siden. 

Karianne Raad Wanggard har følgende kommentar til Jessheimpuls vedrørende sitt nei til å stille som ordførerkandidat for Høyre:

– Jeg har en jobb jeg trives godt i og at det aldri har vært noen plan eller ønske for meg å bli heltidspolitiker. Engasjementet mitt i politikken har vært så enkelt som et ønske om å bidra til at hjemkommunen min skal være en god kommune å vokse opp og leve i, og det har jeg så langt vært så heldig å kunne gjøre på fritiden. Det setter jeg pris på at Ullensaker Høyre har gitt meg tilliten og muligheten til.

– Så vil jeg selvsagt støtte helhjertet opp om den partiet velger som ordførerkandidat, som har både motivasjon og ønske om å påta seg den viktige rollen som hele kommunens ombudsperson, forsikrer hun.

Dette er Børre

Børre Lien Hansen – bror av Fremskrittspartiets potensielle ordførerkandidat Ståle Lien Hansen – er et ubeskrevet blad i politikken, og han beskrives slik på Ullensaker Høyre sin hjemmeside:

Børre Lien Hansen er bosatt med familien på Jessheim og er ansatt som administrativ leder for breddefotballen i idrettslaget UllKisa.

Hansen har tidligere vært aktiv i både Romerike Unge Høyre og Ullensaker Høyre.

Annonsering

Enstemmig

Komiteen vurderte flere gode kandidater og etter en totalvurdering av hvilken profil vi mener Høyre i Ullensaker skal ha, var det en enstemmig komite som slutter opp om Hansen, sier leder i nominasjonskomiteen Nina Ellingsen.

– Jeg er ydmyk og stolt av å bli innstilt fra nominasjonskomiteen, sier Lien Hansen.

– Dersom jeg også får medlemmenes støtte til rollen på nominasjonsmøtet, ser jeg frem til å starte på jobben med å gjøre Ullensaker til en høyrestyrt kommune fra neste års kommunevalg.

Blått igjen?

Målet er å farge Ullensaker blå, og sørge for at Ullensaker igjen blir en JA-kommune som sier ja til frivillighet, ja til et godt og variert barnehage- og skoletilbud til barn og unge, ja til utvikling. Vi må ta imot både tilflyttende barnefamilier, enslige og ta vare på våre eldre samtidig, sier Hansen.

– Vi lokalpolitikere må spille hverandre gode på tvers av blokkene gjennom saklig og seriøs debatt. Jeg har stor tro på lagspill, både politisk og ikke minst mellom kommunen, frivillige organisasjoner og næringsliv.

– Ullensaker er en bra kommune å bo i, men vi må arbeide enda mer for gode og trygge oppvekstsvilkår med plass til alle, sier Børre Lien Hansen.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.