Kontakt oss

Abonnenter

Stor vilje til å fortsette

Avatar

Publisert

Evalueringen av Raknehaugspillet pågår, og viljen til å videreføre spillet i 2024 er stor hvis noen faktorer faller på plass. 

VILJE: Ole G. Hertzenberg (t.v.) og resten av styret i Raknehaugspillet signaliserer stor vilje til å fortsette utviklingen av Raknehaugspillet i 2024. Her med regissør Tore Østvang. 

Med 111.000 kroner i pluss og en storm av lovord i bagasjen, så er grunnlaget for å videreføre Raknehaugspillet så til de grader på plass.

– Viljen er i høyeste grad til stede, sier styreleder Ole G. Hertzenberg til Jessheimpuls.

Og dette er signalet styret sender ut i offentligheten: det jobbes med videreføring av Raknehaugspillet.

MER TID: Det er ønskelig med flere gjennomganger av stykket i forkant av forestillingene, sier Ole G. Hertzenberg om forberedelsene til Raknehaugspillet 2023. 

Må på plass

– Men hvis vi skal etterleve ambisjonen om å bli bedre, så er det visse faktorer som må på plass, sier Hertzenberg.

– Hvilke brikker må på plass?

– Det jobbes med å øke budsjettet fra sponsorer, og et romslig tilskudd og underskuddsgaranti fra Ullensaker kommune må på plass ved en videreføring.

– Med valgresultatet i Ullensaker er vi optimistiske med tanke på det, for Fremskrittspartiet har til og med i valgprogrammet sitt at de vil jobbe for å støtte Raknehaugspillet, sier styrelederen.

Budsjettet for Raknehaugspillet var på nesten 1,7 millioner kroner i 2023. Og overskuddet var som nevnt på 111.000 kroner.

SUKSESS: Raknehaugspillet var en suksess med utsolgte hus. Men i framtiden må man nå lenger ut enn Ullensaker og omegn hvis drømmen om å utvikle Raknehaugspillet til noe større enn det er i dag. 

Sponsorer

Håpet er kort fortalt at etablerte sponsorer blir med videre på reisen til Raknehaugspillet, men også at nye sponsorer kommer til.

– Vi inviterte potensielle sponsorer – for eksempel OSL og noen av hotellene – til å se spillet i år, så dialog er opprettet med mulige nye sponsorer, sier Hertzenberg.

Økonomien er den viktigste faktoren som må på plass hvis Raknehaugspillet skal løftes opp til å bli et spill for en større region enn Ullensaker.

– Og da må markedsbudsjettet økes, sier styrelederen.

PATRIOTISME: Lokale statister og skuespillere gjorde en flott jobb. I framtiden må det trolig på plass flere profesjonelle skuespillere for å løfte spillet ytterligere. 

Utvikle spillet

Ambisjonen om å løfte seg som spill krever trolig at flere profesjonelle befester flere roller samt at det er en målsetting å utvikle både musikken i spillet videre. Det samme gjelder for manus.

– Og så er vi nødt til å se på muligheten for å lønne noen av de sentrale ressursene som har lagt ned ekstremt mye tid på Raknehaugspillet denne gangen. Ideologien og lokalt engasjement lever i beste velgående, men det har vært mye jobb for en del involverte, sier Hertzenberg.

– Men viljen til å bygge videre på drømmen vi gikk inn i dette arbeidet med lever i beste velgående. Det er det signalet vi sender ut nå!

Generalforsamlingen i Raknehaugspillet er berammet til 24. oktober, og fram til da pågår jobben med å få på plass brikker for fullt.

Les anmeldelsen av Raknehaugspillet 2023 her:

All grunn til å juble

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.