Kontakt oss

Abonnenter

Tidenes første arkitekturpris delt ut

Avatar

Publisert

Historisk dag på rådhuset da Ullensakers aller første arkitekturpris ble delt ut onsdag ettermiddag. 

Dnb-bygget i Storgata er vinner av arkitekturprisen 2021, en pris som ordfører Eyvind J. Schumacher håper vil inspirere andre byggeprosjekter til å strekke seg det lille ekstra for å bidra til byen og framtidens Jessheim.

Les om Dnb-bygget her:

Tegnet seg inn i Jessheims arkitekthistorie

Til stede for å motta prisen var Andreas Broch og Mattias Tellqvist fra Ove Bøe Arconsult Arkitekter, Tore Kværner og Beata Filbrandt for byggherren Jessheim Storsenter AS/ Olav Thon Gruppen, Cecilie Klaveness og Anne Bjerke fra landskapsarkitektene Norconsult. I tillegg var Kjell Finøen fra Backe Romerike til stede.

SELVE PRISEN: Slik ser plaketten for den aller første arkitekturprisen i Ullensaker ut. 

– Dette er en pris for å hedre dem som orker, tar seg bryet, har viljen til og som orker å legge det lille ekstra inn i et prosjekt de oppfører i Jessheim by eller Ullensaker, sa Schumacher.

– Og kanskje kan denne prisen – og vinnerprosjektene – inspirere dem som kommer etter og bygger her, la ordfører til.

PRISVINNER: Slik ser det nye Dnb-bygget ut. 

Annerledes

I en engasjert tale la ordfører Schumacher vekt på at vi her i Ullensaker gjør ting annerledes enn tidligere fordi vi nå har fokus på å få mest mulig kvalitet inn i den veksten vi opplever.

– På små steder er de nødt til å si ja oftere enn i større byer og områder. Vi er ikke lenger et lite sted, og derfor er vi ikke nødt til å si ja til alt, sa ordføreren.

MALERI:  Et maleri er også en del av arkitekturprisen. Kortreist var maleriet også. Det er en del av Romeriksutstillingen som henger i galleriet. 

Setter standarden

Arkitekturprisen er et tydelig signal – tverrpolitisk – om at kvalitet er viktig i de prosjektene som ønskes oppført i Jessheim by og Ullensaker.

Og både vinneren – Dnb-bygget i Storgata – og Jessheim kirke og Bakkedalen er gode eksempler på det lille ekstra, ifølge juryen som plukket ut vinner og prosjekter som skulle få heder og ære.

– Ekstra flid

Jeg vokste opp i Storgata vår, og jeg skal innrømme at jeg legger ekstra tanke og flid inn i det vi holder på med akkurat der, sa Tore Kværner på vegne av vinnerne.

– Storgata har ligget der den ligger helt fra begynnelsen av Jessheim som sted, og det er viktig at Storgata har den strukturen den har i dag, fortsatte Kværner, som kunne opplyse om at det nye bygget løste opptil flere utfordringer:

– Vi fikk ryddet opp i bakgården, vi fikk fylt inn et bygg ut mot Storgata, vi har fått til et miljøvennlig prosjekt som håndterer overvann og vi fikk bidratt til kiosk ved Nordbytjernet ved å flytte gatekjøkkenet som sto akkurat her, forklarte Kværner.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.