Connect with us

Konsert

Til Jessheim med Winther-stemning

Avatar

Published

on

Artisten Josefin Winther returnerer til Jessheim med fullt band for det hun håper blir en spesiell konsertopplevelse.

– Jeg liker – og leter etter – steder som har ett eller annet ved seg. Jessheim og Kulturbanken har noe jeg liker, sier artisten som gjestet Jessheim og Kulturbanken under Jessheimdagene i august i år – og som var en del av støttekonserten Heroes 2 i slutten av oktober.

– Så du kan godt si jeg har høye forventninger til konserten i Kultubanken lørdag kveld.

Billett HER

Klubbturnè

Josefin Winther er ute på klubbturnè med helt ny musikk i bagasjen – på norsk. Hun har en solid fanbase i flere byer, og 33-åringen fra Bergen har skrevet og gitt ut musikk i mange år. Hun var også med i Korslaget på TV2 for noen år siden, men Josefin er nå ute og bygger nytt publikum utenfor stedene hun har følgere og fans.

– Det er sånn det må gjøres, sier hun.

– Du gikk i studio for å spille inn et album med engelske tekster, men så kom du ut igjen med et album på norsk?

– Ja, jeg hadde et albumprosjekt med 14 engelskspråklige låter for tre år siden. Jeg har skrevet mye på engelsk. Men så “slumpet” jeg til å skrive en tekst på norsk, og det føltes sterkt og riktig.

Det føltes så riktig at retningen – kort fortalt – ble norsk album, og det er det er dette albumet hun er på turnè med nå.

– Spennvidden er stor

Jessheimpuls skrev om solo-konserten til Josefin i august:

“Winthers musikalske univers kan framstå som litt “to-delt”. En del av sangene er nedpå og vare i uttrykket, mens andre sanger er helt i andre enden av skalaen. Det buldrer og braker og risler rent musikalsk gjennom konserten. Det betyr at spennvidden er stor, og at den etter hvert rutinerte artisten på 32 har mange strenger å spille på.”

– Jeg streber etter et spenn i konsertene mine, og jeg liker veldig godt det som skjer mellom meg og publikum på de mindre scenene, sier Winther.

Det blir spennende å se hva som skjer i Kulturbanken lørdag kveld.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.