Connect with us

Abonnenter

Trenger kandidater til arkitekturpris

Avatar

Published

on

Tiden er kommet for å foreslå kandidater til den etter hvert innarbeidede og symboltunge arkitekturprisen. Fristen er 15. mai. 

Arkitekturprisen ble innført for å løfte fram gode prosjekter som bidrar til å løfte fram “forbildebygg og landskapsanlegg som bidrar til å heve, fornye og utvikle arkitektonisk kvalitet i kommunen og regionen. Prisen skal inspirere og motivere andre til å bygge med kvalitet og omtanke for omgivelsene og miljøet, på en måte som bidrar til en helhetlig by- og stedsutvikling.” som det heter i statuttene for prisen.

Prisvinneren 2022:

Arkitekturpris til Jessheim Hage

Alle kan foreslå sin kandidat, såfremt bygget tilfredsstiller visse krav og kriterier. Mer informasjon om dette lenger ned i denne teksten.

Hovedbilde i denne teksten viser vinneren av arkitekturprisen 2024, Jessheim Hage.

Den første

Dnb-bygget i Storgata ble tildelt den aller første arkitekturprisen i Ullensaker tilbake i 2021, og med dette bygget er et stykke rikt bankhistorie videreført på Jessheim og i Ullensaker.

Les om den aller første arkitekturprisen i Ullensaker her (2021):

Tegnet seg inn i Jessheims arkitekthistorie

Kriteriene

Hva kan foreslås inn som kandidat til arkitekturprisen 2024? Dette er en liste over kriterier:

  • Nybygg, tilbygg og påbygg
  • Restaurerings- og tilbakeføringsprosjekter av eldre/verneverdig bebyggelse slik at bygningen/bygningsmiljøets særpreg opprettholdes eller forsterkes
  • Tilpasning av nybygg til eksisterende bygninger og miljøer
  • Anlegg som parker, hageanlegg, skulpturer, broer, byrom og gateanlegg ol.
  • Nominerte prosjekter må ligge innenfor Ullensaker kommunes grenser og være ferdigstilt i løpet av de foregående fem år.
  • Prisen kan tildeles personer og virksomheter, private og/eller offentlige.

Mer utfyllende informasjon:

“Arkitekturpris for Ullensaker kommune skal inspirere og motivere til å bygge med kvalitet og omtanke for omgivelsene og miljøet, på en måte som bidrar til en helhetlig by- og stedsutvikling. Prisen gis for byggverk og landskapsanlegg som gjennom arkitekturuttrykk, utførelse, materialbruk, miljø, utforming i samspill med sted og omgivelser bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk på stedet, og gjør Ullensaker til et godt sted å bo og virke i. Universell utforming, kvalitet i materialbruk og miljøvennlighet skal vektlegges.”

I 2023 fikk tre prosjekter hederlig omtale: Villa Sole, Avfallssug Gystadmarka og den gamle kommandantbygningen på Gardermoen.

Les mer om dem: TRYKK HER

Juryen

Forslagene vurderes av det lokale Arkitekturrådet som nominerer inntil tre kandidater til formannskapet i form av en skriftlig redegjørelse. Formannskapet kårer vinneren av arkitekturprisen, som deles ut senest i oktober i år.

For å nominere din kandidat: TRYKK  HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.