Kontakt oss

Abonnenter

Trist statistikk utløste millionpott

Avatar

Publisert

Denne uka kommer det nesten to millioner kroner Ullensakers vei. Regjeringen deler ut penger for å utjevne forskjeller i kommuner der andelen lavinntektsfamilier er høy. Sånn som i Ullensaker.

I fjor var Ullensaker på 9. plass på listen over kommuner med mange lavinntektsfamilier, og daglig leder i Ullensaker idrettsråd Haakon S. Fjone registrerer at Ullensaker får nesten like mye penger som Lillestrøm kommune – som jo er en god del større enn Ullensaker.

Lavinntekt

Pengene kommer fra en pott som regjeringen deler ut for at lag og foreninger i idretten i områder med høy andel barn i lavinntektsfamilier skal holde prisene nede for å utøve idrett.

I år fordeles 130 millioner, og stortingspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp) var innom rådhuset på Jessheim for å dele nyheten om at det kommer nesten to millioner kroner til Ullensaker kommune.

120 millioner kroner fordeles på idrettsråd i de kommunene som står på listen. Første gang det var satt av penger til dette var i 2023.

Også da fikk Ullensaker penger fra denne potten.

Får mye

– Vi får mye når vi ser på størrelsen kommune, sier Fjone til Jessheimpuls.

På bildet ser vi Sp-politiker Lars Halvor Stokstad Oserud, nestleder i idrettsrådet Heidi Huuse, leder av idrettsrådet Irene Antonsen, stortingspolitiker Sigbjørn Gjelsvik, Jane Bråthen Sp og daglig leder av idrettsrådet Haakon S. Fjone.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.