Kontakt oss

Abonnenter

Ull/Kisa er favoritter i Holmenkollstafetten

Avatar

Publisert

Ull/Kisas herrelag i eliteklassen var kun sju sekunder unna seieren under Holmenkollstafetten i fjor. I år våger de å kalle seg favoritter. 

Friidretten i Ull/Kisa har utviklet seg til å bli en klubb som produserer utøvere på høyt nasjonalt nivå, og hovedtrener og sportslig leder Hans Jørgen Borgen våger å bruke sterke ord i et forsøk på å beskrive tingenes tilstand i vårt lokale friidrettsmiljø.

– På mellom- og langdistanse våger jeg å si at vi kanskje har det kraftigste miljøet i Norge, sier Borgen til Jessheimpuls i anledning Holmenkollstafetten i helgen.

FAVORITTER: Foran fra venstre, Kristoffer Olstad Dahl, Sondre Omland, Kristian Børve, Marcus Eek. Bak fra venstre, Ole-Kristian Kværner, Philip Gulbrandsen, Benjamin Olsen, Trym Fjøsne-Hexeberg og Nani Kula. Litt for mange av de som løper på elitelaget har eksamener nå og rakk ikke til Jessheim torsdag kveld. ALLE FOTO: EINAR BØRVE

Favoritter

– Og der er herrene favoritter til å ta seieren?

– Vi tapte som sagt med sju sekunder i fjor, og det var på grunn av snubling og misting av stafettpinne i en veksling. I år stiller vi med et enda sterkere lag og Gular er trolig ikke bedre enn i fjor, så jeg mener vi er favoritter til å kunne vinne eliteklassen for herrer, sier hovedtrener og sportslig ansvarlig siden 1997, Hans Jørgen Borgen.

STILLER STERKT: Ull/Kisa stiller med mange lag og sterke løpere under helgens Holmenkollstafetten. Det kan bli opptil flere topplasseringer. 

Anlegg

– Men hvordan i all verden har vi fått til dette her i Ullensaker?

– Fasiliteter og anlegg er en del av svaret på det. Med Nes Arena har vi tilgang til gode treningsfasiliteter 12 måneder i året, og vi har anlegget på Jessheim stadion som har vært viktig for klubben og den posisjonen vi har klart å ta, forklarer Borgen, som selv var en habil mellomdistanseløper i sine glansdager.

– Vel, de tidene jeg oppnådde blekner temmelig greit sammenlignet med det vi ser av tider i dag, sier han etterfulgt av en latter.

Tradisjoner

– Men vi har gode tradisjoner som vi har kunnet bygge videre på i klubben, og så har vi et kommersielt apparat som finner midler til å betale for satsingen.

Les historien til Ull/Kisa Friidrett ved å TRYKKE HER

Men det er ikke bare i løping Ull/Kisa sine utøvere gjør seg bemerket.

– Nei, og mye på grunn av Nes Arena og treningsforholdene gjennom året der, så er klubben blitt sterkere i andre øvelser også, sier Borgen.

TALENTFULLE JENTER: Maria Alsgaard, Rønnaug Alsgaard, Frida Rimstad, Linnea Lecomte, Wilma Torbiörnsson og Elén Linchausen Skar.

– Og snart er det NM i friidrett her hos oss?

– Det stemmer, og jeg tror at en god del ikke helt forstår hvor god markedsføringskanal dette kan være for Jessheim som sted og by, sier Borgen.

– Friidrett har en helt annen status enn da NM i friidrett ble arrangert her i 2014, for eksempel. Da var NRK her med ett eller to kameraer, og det ble vist 40 minutter i opptak fra mesterskapet. I år kommer NRK med fullt apparat, og det blir live-sendinger tre timer hver dag under arrangementet, sier Borgen.

Helt konkret kommer rikskringkasteren med 14-20 kameraer, og 45 personer kommer til å jobbe under mesterskapet.

– Det betyr 9 timer i beste sendetid, og det skulle jeg ønske at Jessheim og Ullensaker hadde gjort noe ut av.

Hansken er herved kastet, men aller først handler det om å snøre på seg skoene og gjøre seg bemerket under Holmenkollstafetten – som for øvrig er 100 år i år – denne helgen.

Status i fjor var at elite herrer ble nummer to, juniorene vant klart og kvinnene i gult og grønt ble nummer 10.

Sendingen begynner på NRK klokka 13.40 på lørdag, og du finner link ved å TRYKKE HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.