Kontakt oss

Byhistorie

Eiekjær meglerjubilant

Avatar

Publisert

Christian Brodshaug har 20-årsjubileum som eiendomsmegler på Jessheim. Det bor fortsatt engasjement og kjærlighet til yrket i mannen bak et nytt meglerkontor i byen vår.

Nylig åpnet meglerkjeden Eie en avdeling på Jessheim. Sentral i den prosessen er 42-åringen Brodshaug, som begynte sin karriere innen eiendomsmegling dagen etter at han tok eksamen på BI.

Lokal trio

– Det er jeg, Henrik Drabløs og Sebastian R. Prestby som åpner en avdeling av Eie her i byen. Vi er så smått i gang, og vi flytter inn i nye lokaler i begynnelsen av oktober, sier Christian Brodshaug.

– Hvor mange boliger har du solgt siden første arbeidsdag for Exact i 2001?

– Jeg regnet på det, og jeg kom fram til at jeg har vært involvert i 2.000 boligsalg siden jeg begynte som eiendomsmegler. Første huset jeg solgte var på Råholt, og jeg husker den følelsen godt, sier en ulastelig antrukket Brodshaug.

Han har mobiltelefonen på lydløs, men skjermen lyser opp ustanselig i løpet av intervjuet med Jessheimpuls.

Solgt 2.000 boliger

– Like dedikert etter 2.000 boligsalg?

– Jeg må være ærlig og si ja til det. Dette er en livsstil, og jeg bruker veldig mye av min tid på jobb. Det må jeg nesten, for det handler om å kjenne markedet godt samt å være tilgjengelig.

– Visste du at det var eiendomsmegler du skulle bli?

– Jeg har alltid vært interessert i hus og bygninger, og som guttunge sto jeg i vinduet til DnB og så på  prospekter. Det er litt tilfeldig at jeg ble megler, men kanskje ikke helt tilfeldig likevel.

Ny situasjon

– Hva er det som fenger?

– For meg handler en stor del av dette yrket om å være en god rådgiver for folk som er i en spesiell prosess. For de aller fleste så er ikke boligsalg eller boligkjøp noe det gjør mer enn en eller to ganger, så det handler om å være en slags prosjektleder og støtte i en situasjon som er uvant og ny for de fleste, sier Brodshaug.

– Dessuten handler det for mange om å selge det kjæreste de eier. En bolig er ofte forbundet med mange følelser, og da må opplevelsen være god.

Livsstil

– Hvordan unngår du å havne på autopilot etter at du nå er en rutinert fagmann på feltet?

– Det handler igjen om at jobben er en livsstil, og jeg legger alltid mye energi og forberedelser inn i et oppdrag. Dessuten har både markedet og kundene forandret seg i løpet av den tiden jeg har holdt på, så det er ingenting som er monotont eller statisk i denne bransjen.

– Hvordan har kundene forandret seg?

– Mer urbane, mer bevisste og ofte veldig godt forberedt. De har satt seg inn i markedet, og de vet hva de vil ha.

Overetablering

– Hvordan leser du markedet nå i 2021?

– Som fagmann opplever jeg en overetablering av leiligheter, noe som betyr at det eneboliger, tomannsboliger og rekkehus er mangelvare. Og så er de som er på jakt etter bolig – kjøperne – veldig bevisste på standard og beliggenhet. Mange vil også komme til dekket bord når de kjøper bolig nå.

– Hva betyr det?

– At de vil flytte inn i en bolig som er ferdig oppusset. Jeg tror det handler om å kunne frigjøre tid fra akkurat det for mange kjøpere, sier Brodshaug.

 

Flytter internt

– Flest innflyttere som kjøper bolig nå?

– Tidligere – da jeg begynte som megler – var det stort sett kunder som kom fra andre steder enn Ullensaker. Men nå opplever vi at det er mange som flytter innad i kommunen. Det hører til sjeldenhetene at kunder som vil flytte hit ikke vet noe om Ullensaker og Jessheim som sted.

– Er det dyrt her oppe?

– Vi kommer nok ikke til å oppleve Oslo-priser her oppe, og jeg opplever boligmarkedet som velfungerende her oppe; boliger blir solgt i løpet av rimelig tid, og jeg mener en bolig i gjennomsnitt ligger ute i rundt 90 dager, sier Christian.

Beliggenhet

– Hva er viktigst for kundene?

– Beliggenhet, kommer det kontant fra vår mann i bransjen.

– Nærhet til barnehage, skole, fritidsaktiviteter og mulighet for en aktiv hverdag er alltid tungtveiende argumenter.

Dress og trening

– Hva er viktig for deg når du ikke går i dress?

– Jeg trener og forsøker å være sosial med venner, både i Jessheim by og andre steder.

– Og nå skal du og de fem andre i det nye meglerkontoret ut og eie Jessheim?

– Jeg håper det. Vi åpner dørene 1. oktober, sier jubilanten før han haster i vei på nye oppdrag i Jessheim by.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.