Kontakt oss

Helgepuls

En pulserende liten by

Avatar

Publisert

HELGEPULS/KOMMENTAR

Det er mye som rører seg i vår lille by for tiden. Ros fra eksternt hold og lyden av levende musikk i sentrum bidrar helt klart til god atmosfære.

Vi puster litt lettere. og det føles litt som om en sekk på relativt mange kilo er tatt av skuldrene våre. En noe mer normalisert hverdag gjør noe med oss.

At det syder av liv og forventning i sentrum er heller ingen bakdel når vi krabber inn i sommeren her i vår lille fargerike by.

To utsolgte sommerkonserter fredag kveld, og tre kvelder til med levende musikk gjør også noe med oss.

Ros til Jessheim

Det var – selv om det var langtekkelig og tidvis kjedelig – en fornøyelig affære å følge med på torsdagens møte der styret i OsloMet diskuterte ny lokalisering for et campus på Romerike.

Dosen med ros som ble Jessheim by til del veide opp for de mange timene med tørr debatt, for avtroppende rektor Curt Rice var raus i sin omtale av Jessheim by sine kvaliteter. Stedet har vokst på ham, og jeg mistenker at den ambisiøse rektoren fornemmer noe av det vi står for her i Ullensaker og Jessheim by.

Ikke minst fikk de som lokalt jobber med tematikken OsloMet ros for sin profesjonalitet og ambisiøse tilnærming til oppdraget: å legge til rette for et fullverdig campus på Romerike.

Sutring

Jeg tror jeg allerede i november 2020 skrev at Ullensaker sin presentasjon av muligheter i Jessheim by var et godt stykke arbeid. Det jeg likte spesielt godt var at Ullensaker ikke sto og logret betingelsesløst da muligheten til å presentere Jessheim bød seg.

Avtroppende rådmann Rune Hallingstad solgte inn Jessheim ved å bruke byens eksistrende kvaliteter samt at et samarbeid med lokale krefter (offentlige og private) ville gi både byen og OsloMet et løft.

Leste du denne?

OsloMet: skryt til alternativ Jessheim

Et frø ble sådd allerede den formiddagen i november 2020. Og det viser seg at vi nå er en av fire mulige lokasjoner for etableringen av et universitet.

Jeg er også helt sikker på at Ullensakers representanter ikke ville stått fram og sutret og furtet slik vi opplever at de gjør i Eidsvoll og Lillestrøm.

Det er vi for gode og profesjonelle til å gjøre. Dessuten er vi vant til å være “underdog” her oppe. Det blir man både stolt og sterkere av.

Jeg tror dette er noe av det som har vokst på rektor Curt Rice, og jeg tror han liker det han har oppdaget om vår by underveis i prosessen.

Bruk byen

I skrivende stund driver representantene for gastropub-konseptet Heim og jobber med det de skal åpne i Storgata til høsten.

Vi hører det hamres og snekres ned på Sundbytunet. Det er et nytt konsept på vei inn, og åpning er ikke så altfor langt unna.

Atomsfæren i Storgata føles annerledes ved inngangen til sommeren 2021. Det har noe å gjøre med at det er liv i butikker og at folk spaserer i gata.

Mange er flinke til å benytte seg av serveringsstedene nå som samfunnet har åpnet igjen.

Konserter

For kulturhungrige ullsokninger og barn av byen er det intet mindre enn ekstatisk å tenke på at vi står overfor en sommer der vi får mulighet til å konsumere levende kultur. Vi som kaster opp av strømmekonserter – og som blir kvalme av tanken på å overvære nok et politisk møte via dataskjermen – nærmest flyter bortover fortauet når vi er ute og kikker på livet.

Det er bare å håpe på at vi kollektivt benytter oss av de tilbudene vår lille perle av en by har å by på – ikke minst konsertene som arrangeres denne helgen og neste helg.

Det snakkes – og skrives – mye om byutvikling, møteplasser og at det er folk som lager et bra sted. Ingen er uenige i det.

Bruk byen

Møteplassene, folk har vi og i Ullensaker er vi såkalte “doers”, eller gjennomførere om du vil.

Derfor må oppfordringen bli å droppe den digitale tommelen opp og heller kaste en “J” opp i lufta i form av fysisk oppmøte på en eller flere av de gjenstående sommerkonsertene.

PS! Jakten på en ny visjon og nytt slagord for Jessheim er i støpeskjeen. Romeriksbyen skal – og bør – skrotes umiddelbart.

Noen har tatt til orde for at “Jessheim – bedre sammen” er noe å etterleve. Det er slett ikke dumt.

Vanskelig er det heller ikke.

Hvis vi vil.

God helg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.