Connect with us

Abonnenter

Forberedelsene går så det synger

Avatar

Published

on

En liten uke før premieren av Raknehaugspillet 2024, så begynner de siste bitene å falle på plass. Og nå er billettsalget i sig også.

– Det er som alltid sånn at vi skulle ønske oss en uke til før det braker løs med premiere, men nå er vi i ferd med å samle alle løse tråder, sier produsent Anne Brith Sandsnes til Jessheimpuls etter endt øving tirsdag denne uka.

– Tribunen er oppe, og mot slutten av uka har Romerike Lyd fått på plass det som må til av lyd.

KONSENTRASJON: Regissør Tore Østvang og Ove Christian Owe (storbonden Gjestad) i full konsentrasjon under sangprøvene. Det begynner å dra seg til mot premiere, og da går dagene fort. 

Oppløpet

– Og da begynner dere på oppløpet?

– Ja, da skal alt settes sammen der hvor Raknehaugspillet skal vises. Da får vi svarene på hvilke detaljer som må finpusses, og vi begynner da å se helheten i det som er øvd på stykkevis og delt, sier Sandsnes.

– Følelsen?

– Godfølelsen er på vei den, er det klokkerene svaret fra den rutinerte produsenten.

LARS LJØGODT: Eidsvollingen Truls Toftnes i full vigør som Lars Ljøgodt. Her etter å ha blitt fanget av soldater.

Klokkerent

Og klokkerent var det i ferd med å bli under sangøvelsen tidligere i uka. Guro Lødemel loset sangtroppene – for det meste bestående av amatørsangere – med myndig røst og tone, og det låt etter hvert riktig så fint av ensemblet.

– Det skal bli virkelig spennende å få et løft med band og spellemannslag ute på Raknehaugen inn mot helgen, sier Anne Brith Sandsnes.

Proffene inntar Raknehaugspillet

Billetter

De involverte var gryende bekymret for tregt billettsalg for noen uker siden, men etter hvert som det nærmer seg spilledatoer så registrerer Sandsnes og kompani at det nå er bevegelse i billettsalget inn mot premieren 12. juni.

– Det selges billetter til alle forestillingene, så nå krysser vi fingrene for at godværet også melder sin ankomst i perioden 12. juni til 16. juni.

OBERSTEN: Mads Henning Skar-Jørgensen er Oberst Nürenberg i år. Her i en tilbakelent positur mellom slagene under øvelser denne uka. 

Fått løft

Årets forestilling er ganske radikalt omskrevet fra tidligere versjoner, og det kommer publikum til å oppleve hvis de så Raknehaugspillet i fjor

– Det er store endringer, og de fire nye hovedrolleinnehaverne er profesjonelle skuespillere som bidrar til et løft i hele produksjonen; amatørene lærer mye av dem, og selv behersker de jo faget til fulle.

Da er det bare å fullføre finpussen for de involverte, så får publikum igjen ta turen til Raknehaugen – som framstår vakrere enn noen gang skal vi tro Hans-Petter Trondsen.

– Aldri vært flottere, sier Trondsen, som også i år blir å finne blant skuespillerne.

DISIPLINERT: Det var disiplinerte tilstander da Jessheimpuls svinge innom sangøvelsen denne uka. Terping på detaljer og harmonier var på programmet. 

I salg

Dette er spilletidene for Raknehaugspillet 2024:

  • Onsdag 12. juni (20.00) – PREMIERE
  • Torsdag 13. juni (20.00)
  • Fredag 14. juni (20.00)
  • Lørdag 15. juni (20.00
  • Søndag 16. juni (19.00)

For billetter: TRYKK HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.