Kontakt oss

Byutvikling

Formaliserer etablering av studier i byen

Avatar

Publisert

Ullensaker kommune og Høyskolen Kristiania har underskrevet en avtale som tar Jessheim ett steg nærmere å få på plass høyere studier. Studier vil være på plass allerede i august. 

Formannskapet i Ullensaker har vedtatt å etablere Gardermoakademiet AS denne uka, og det er skrevet under formell avtale med Høyskolen Kristiania.

Ordfører Ståle Lien Hansen er fornøyd med det som er i ferd med å realiseres, og han er opptatt av at studier skal være sentralt i Jessheim sentrum.

Det første studietilbudet blir inn mot bygg- og anleggsbransjen. Senere blir det rullet ut nye fagskole- og høyskoletilbud, rettet mot ønsker og behov næringslivet på Øvre Romerike måtte signalisere.

Og det vil bli bredere tilbud i 2025, men oppstarten blir i august i år.

Bidra i byen

– Vi har begynt å vurdere flere forskjellige lokaler. Det er viktig for oss at studentene får kort vei til kafeer, restauranter og alt det byen har å by på, sier Lien Hansen (Frp).

Dette skrev Jessheimpuls tidligere denne uka:

Nå etableres akademi i byen?

På bildet er det en fornøyd trio som er i ferd med å skrive under på intensjonsavtalen mellom Ullensaker kommune og Høyskolen Kristiania. Det formelle papirarbeidet ble unnagjort for en liten stund siden.

Jobber over tid

Innovasjon Gardermoen og Remy Skogstrand har vært i dialog med utdanningsinstitusjoner over tid, og ordfører Ståle Lien Hansen sa tidlig i januar at det var en klar ambisjon å få til noe konkret rundt utdanningsinstitusjon i vår kommune, og da primært Jessheim. Rektor Trine Johansen Meza ved Høyskolen Kristiania er med på notene, og hun ser fram til å jobbe videre for etablering av studietilbud i Ullensaker.

Ullensaker kommune har lenge jobbet med å knytte til seg høyskole eller en annen institusjon som tilbyr høyere studier. Og jakten på en utdanningsinstitusjon ble egentlig intensivert etter at etableringen av OsloMet ikke slo til.

OsloMet valgte nemlig Lillestrøm etter det som fra Ullensaker-hold ble omtalt som en skinnprosess og et spill for galleriet i prosessen mot valg av sted.

Legger grunnlag

Fagskolen Viken og Høyskolen Kristiania har begge vært i flere møter med Ullensaker kommune med tanke på mulig etablering her hos oss, og nå har altså Høyskolen Kristiania formalisert et samarbeid ved å skrive under en intensjonsavtale med Ullensaker kommune.

“Formålet med intensjonsavtalen er å etablere en avtale om samarbeid som skal munne ut i etablering av studietilbud og studiesenter i Ullensaker kommune.” heter det i den nå underskrevne intensjonsavtalen. 

Dette har nå formalisert seg.

Forpliktelse

Hva betyr så dette i klartekst?

  • Partene skal i fellesskap eller sammen med andre relevante aktører legge et grunnlag for å etablere et studietilbud/studiesenter i Ullensaker kommune.
  • Gjennom arbeidet skal det også vurderes om tilbudet skal realiseres i Ullensaker kommune eventuelt i samarbeid med omkringliggende kommuner som tilhører Gardermoregionen.
  • Studiesenterets hovedsete skal ligge i Jessheim.
  • Partene skal der hvor det er hensiktsmessig søke samarbeid med andre aktuelle akademiske institusjoner, fagskoler og eller næringslivet – på en måte som beriker og utvikler kommunens tilbud og Høyskolens portefølje.
  • Partene skal bruke samarbeide til å forsterke hverandres posisjon og ambisjoner for etablering av et attraktivt studiesenter i Jessheim.

Jobbet en stund

Ullensaker kommune er allerede i gang med å jobbe fram planer for et studiesenter, noe Jessheimpuls har skrevet om tidligere.

Les saken om studiesenter her:

Etablerer Studiesenteret Jessheim?

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.