Kontakt oss

Abonnenter

Håpets uke innfridde

Avatar

Publisert

HELGEPULS

Den lokale kulturuka bærer i seg et håp – i hvert fall et ønske – om at kulturkommunen Ullensaker er vital og oppegående uten sykdomstegn. Og kommer det yngre krefter og tar opp arven? Svaret er ja.

Den lokale kulturuka er et slags oversiktskart over hvordan det står til på kulturfronten, og 20 år etter at den aller første kulturuka ble lansert så kan vi med bravur si at det står temmelig bra til når det kommer til antall lokale kulturaktører og bredden på det vi sysler med på kulturfronten i landets viktigste kommune.

I kveld – lørdag – (og to ganger søndag) – skal Ullensaker kulturskole vise hva som bor i dem ved å invitere til musikalversjonen av “Legally Blonde”.

Jessheimpuls var innom prøvene torsdag kveld, og da var forestillingen i ferd med å komme på plass. Verdt å få med seg, for det lov å la seg imponere av unge talenter med spilleglede.

TRYKK HER FOR BILLETT

Det funker

La oss glemme – selv om vi må huske på det – at behovet for kulturflater og kulturarenaer er stort i denne sammenheng. La oss heller se på det som funker og som er verdt å løftes fram.

Det er verdt å løfte fram åpningsdagen av kulturuka 2023 igjen. Det ble jo rene folkefesten i galleriet:

Pangstart på kulturuka vår

Her i Ullensaker har vi tradisjonsbærere når det kommer til verv og frivillighet. Jessheimpuls fikk endelig muligheten til å sette seg ned med Mona Johansen, som har kledd på seg lederhatter og utallige verv siden hun var ung jente i Morgreina-området.

Ledestjerner

Nå trapper hun ned så smått, men det kommer helt sikkert krefter bakfra for å overta stafettpinnen – selv om kurven for antall som blir med på dugnad og i frivilligheten er på nedadgående også i Ullensaker, slik tilfelle er i resten av landet og samfunnet vårt.

Les mer om Mona her:

Mor Hovin trapper ned

Framtiden

En ting er å heie på dem som har stått på og jobbet for at kulturlivet skal blomstre gjennom mange år, men minst like gledelig er det å svinge innom de kommende generasjoners kulturarenaer her i Jessheim by.

Det er alltid med forventning og glede at Jessheimpuls tropper opp og får med seg forestillingene til Jessheim videre gående skole, for det er masse energi i det elvene fra musikk, dans og drama foretar seg på scenen. Et deilig påfyll av energi og entusiasme som vi aldrende skribenter og publikummere har veldig godt av.

Jubileumsforestillingen “Retro mon tro” var intet unntak. 50 år med skolehistorie ble oppsummert med dans, sang og musikk i en forestilling der alle trinnene var del av prosjektet.

Jessheimpuls var innom deler av generalprøven, og det var også i år imponerende greier vi fikk i fanget.

Se en liten videosnutt fra noen av innslagene her:

Veien videre

Hva blir veien videre for kulturlivet vårt?

Det fortsetter å rulle og gå, og det skal bli spennende å se hva slags fokus det blir på kultur i den lokale valgkampen som så smått ruller i gang nå.

Det eneste som er sikkert er at kultur ikke lenger omtales kun i festtaler her i Ullensaker lenger.

Hva som blir lagt i potten i valgkampprogrammene gjenstår å se.

Kultur bør få en sentral plass når vi ser mangfoldet gjennom den lokale kulturuka.

God lørdag.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.