Kontakt oss

Abonnenter

Pangstart på kulturuka vår

Avatar

Publisert

For en start det ble da kulturuka og jubileumsutstillingen til 50-årsjubilant Ullensaker kunstforening ble offisielt åpnet. Og du verden som et fullsatt galleri klappet da kulturprisene ble delt ut. Feststund!

Vi får til mye i Ullensaker, og feststunden i Galleri Jessheim ble en parademarsj i godfølelse, lune taler, nydelig musikk og – rett og slett – topp stemning.

Måtte resten av kulturdagene bli like bra, og det er selvfølgelig opp til oss selv som publikummere.

NYDELIG MUSIKK: Ekteparet Ingelin Dahl Helbø og Erland Helbø sto for nydelige musikalske innslag under åpningsfesten i Galleri Jessheim.

Et kort referat fra åpningen i galleriet:

Hanne Espeseth ønsket stilsikkert velkommen til den – hold dere fast – 20. kulturuka på rad. Et jubileum der også, med andre ord. Espeseth – som i 2003 jobbet i Ullensaker kommunes administrasjon – fortalte om kulturukas tilblivelse og at ambisjonen var å gi kulturlivet i kommunen et utstillingsvindu og et løft.

Det handlet om å løfte fram hele kulturspekteret, og så har sannelig skjedd.

Unge talenter

STOR ANLEDNING: Eirik Ballestad (MDG) delte ut stipender til unge lovende talenter som en del av utdelingen av kulturpriser. Et verv han setter pris på å være en del av. 

Så var det utvalgsleder Eirik Ballestad fra MDG sin tur. Han sitter i hovedutvalget for teknisk, idrett og kultur, og det er der kulturprisvinnere og stipender får sine navn heftet ved seg.

Ballestad delte ut stipend og diplom til Didrik Heggelund Danielsen (alpint), Håkon Bjerke (musikkteater), Silje Vereide (dans) og William Sønsteng (turn). Varm applaus og pengestøtte på 15.000 følger dem videre på deres vei. Gode eksponenter for både kultur og idrett i vår by og kommune. Gratulerer!

Se stipendvinnere i bildekarusell her:

Didrik Heggelund Danielsen Håkon Bjerke William Sønsteng

Lun ordfører

Så var det ordfører Eyvind J. Schumacher sin tur, og vår avtroppende ordfører var i det lune hjørnet – og åpenbart stolt over å få lov til å dele ut kulturvernpris og kulturpris.

KULTURVERNPRIS: Trond Semming Haug og Solveig Hansen mottok kulturvernprisen for sitt herberge for pilgrimer på gården Haug på Sand. 

Kulturvernprisen går til Innom Haug, et pilgrimsherberge lokalisert i Ullensakers Toscana, altså på Sand. Trond Semming Haug og Solveig Hansen har bygget opp et herberge – overnattingssted – langs pilgrimsleden, og tilbakemeldingene fra dem som har overnattet på den gamle gården er overveldende.

– Det er med stolthet vi mottar denne prisen, og det vi har gjort er å utvikle verdier med røtter i denne gården. Gjestfrihet er en av de verdiene, sa Trond Semming Haug i sin takketale.

Trond er 7. generasjon som bor på gården. Generasjon 8 og 9 bor også på gården.

– Dere inspirerer

I SLAG: Egil Nyhus mottok kulturprisen og han rettet en stor takk til folk som benytter seg av kultur, som konsumerer kultur og som inspirerer ham til å studere nærmiljø og folk på jakt etter motiver. 

– Takk til dere her i Kardemomme by for at dere gir meg inspirasjon, sa tegner Egil Nyhus da han ble klappet opp for å motta kulturprisen. Nyhus er kjent for de aller fleste, men ordfører Schumacher løftet fram Egil sitt engasjement og hans oppmøtefrekvens på kulturarrangementer i vår lille by.

– Det er dessuten ærefullt å bli karikert av deg, for det er alltid en varme i streken din, sa Schumacher, som selv har blitt karikert en del ganger i Jessheim-stripa til Egil på lørdag her i Jessheimpuls.

– Identitet er viktig, inkludering er viktig og kultur er viktig. Hvis jeg bidrar til dette så er jeg veldig glad for det, sa Egil Nyhus.

Et fullsatt galleri hadde rett og slett en real hyggestund lørdag ettermiddag.

Og – det må vi få lov til å si – jubileumsutstillingen anbefales på det varmeste.

FOLKEFEST: Det var massivt bra oppmøte i Galleri Jessheim da kulturuka ble offisielt åpnet. En real feststund, våger vi å påstå. Bra!

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.