Connect with us

Abonnenter

Høyre-profil takker for seg

Avatar

Published

on

Karianne Raad Wanggaard blir ikke å finne på listen til kommunevalget neste år. Men hun utelukker ikke at hun melder seg til tjeneste igjen i framtiden.

Etter 10 år i Ullensaker-politikken sier Raad Wanggaard nå takk for seg. Det betyr at nok en rutinert og erfaren politiker takker av for Høyre. Willy Kvilten har tidligere gitt beskjed om at han ikke ønsket å stille som partiets ordførerkandidat i 2023, men han stiller seg til disposisjon på partiets liste.

Willy blir garantert å finne i kommunestyret – og kanskje formannskapet i 2023 – kan vi trolig slå fast allerede nå.

Les intervjuet med Willy Kvilten fra mai i år her:

Lufta ute av Willys blå ballong

– Går ikke opp

For Karianne Raad Wanggard handler det om en totalpakke som er utfordrende i hverdagen; politikk, jobb og familieliv må er en solid dose å sjonglere når du sitter i politikken i Ullensaker, hvor utviklingen holder et rivende høyt tempo.

-Det går mye tid med til politiske møter og sakspapirer og etter å ha gått inn i en mer krevende rolle på jobb det siste året, ser jeg ikke lenger at det lar seg gjøre å kombinere dette med videre verv i politikken, sier hun.

– Etter ti år med politikk som fritidsaktivitet nummer en, har jeg også et ønske om å få litt mer tid til både familien og andre interesser som har måttet vike de siste årene.

Brå start

Det var i 2012 at Raad Wanggaard gikk inn i politikken. Hun ble med i styret i Ullensaker Høyre, og i 2015 ble det aktiv politikk som gruppeleder for nevnte parti.

– Jeg fikk en brå start, og jeg husker også at det var mye ansvar å sitte i posisjon og bestemme saker som ville bli realisert hvis det ble flertall.

– Fanesaker som gjorde at du valgte å gå aktivt inn i politikken?

– Skole er et område. Jeg satt som leder av FAU på Døli skole da jeg ble med i Høyre. Men også Jessheimmarka og utviklingen der lå langt framme i hjertet mitt.

Viktige saker

– Hva liker du med politikken?

– Saker som jobbes med – og som blir vedtatt – vil få konsekvenser i lang, lang tid framover. Jeg tenker da på utviklingen av byen og de store prosessene som skal avgjøres i årene som kommer.

– Hva er du fornøyd med å ha bidratt til som aktiv politiker?

– Svømmehallen var en viktig sak for Høyre. Det er en fjær i hatten at vi bidro til å realisere den.

Tydelig

– Hva har du ugjort?

– Demensomsorgen er en hjertesak for meg. Der har vi fortsatt mye ugjort i Ullensaker.

– Du har vært en tydelig politiker for Høyre?

– Jeg har fått tilbakemeldinger på det, så det tar jeg til meg. Jeg forsøker å være ryddig og saklig, noe som har vært viktig både i posisisjon og opposisjon.

– Har trua

– Jeg må nesten få spørre om hvordan valget 2023 går, med et ubeskrevet blad som ordførerkandidat?

– Vi har ambisjoner om å gjøre et bedre valg enn i 2019. Det har jeg stor tro på at vi klarer ved å bygge et godt lag rundt Børre Lien Hansen, som vi er sikre på vil gjøre en god jobb i rollen.

– Ferdig med lokalpolitikken for godt?

– Selv om jeg ikke står på listen i 2023, så har jeg sagt at jeg har lyst til å bidra med erfaring og kunnskap om forskjellige saker. Og jeg utelukker ikke at jeg melder meg til aktiv tjeneste for Høyre igjen i framtiden. Men akkurat nå strekker ikke tiden til, og da er det bedre å tre til side slik at andre kan bidra, sier Raad Wanggaard.

Status andre partier

TIL TJENESTE: Eyvind J. Schumacher og Lars Halvor Stokstad Oserud blir innstilt som ordførerkandidater for henholdsvis Ap og Sp senere i høst. 

Status for nominasjon av ordførerkandidat samt når nominasjonsmøtene avholdes i de andre partiene er som følger:

  • Fremskrittspartiet sin nomionasjonskomite har innstilt Ståle Lien Hansen som ordførerkandidat. Tom Staahle er nummer to på listen, etterfulgt av Petter Stensby, Jorunn G. Vordal, Anne Volle og Iver Tokstad. Nominasjonsmøtet blir avholdt 15. september.
  • Arbeiderpartiet legger fram nominasjonslisten i oktober i år, og nominasjonsmøtet avholdes i november. Eyvind J. Schumacher innstilles som ordførerkandidat.
  • Senterpartiet presenterer sin nominasjonsliste senere i høst. Lars Halvor Stokstad Oserud innstilles som ordførerkandidat.
  • Venstre sin nominasjonskomite har møte fredag denne uka, og nominasjonsmøtet blir i januar 2023. Ingen informasjon om hvem som innstilles som nummer en på listen.
  • Miljøpartiet De Grønne har ikke bestemt når nominasjonslisten foreligger. Nominasjonsmøtet er heller ikke bestemt. Eirik Ballestad er motivert til videre innsats.
  • Rødt avholder sitt nominasjonsmøte 23. november. Frøydis Myrhaug Danielsen blir ikke å finne på partiets liste, men det garanteres at Rødt innstiller en kvinne på topp.
  • Kristelig Folkeparti avholder sitt nominasjonsmøte i november. Lise Kragseth Furuseth har varslet at hun blir med videre.
  • Sosialistisk Venstreparti varsler at den formelle prosessen skal være avklart over nyttår, det vil si ved inngangen til 2023.
  • Høyre sin nominasjonskomite har innstilt Børre Lien Hansen som formell ordførerkandidat. Nominasjonsmøtet er satt til 24. november.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.