Kontakt oss

Abonnenter

Hvem lager (K)ulltur-appen?

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

En minifestival på Herredshuset og kulturarrangementer som tyter ut av veggene hos kulturinstitusjonene i byen Jessheim gjør at det formelig bugner av kulturtilbud også kommende helg. Det er snart så vi trenger en kultur-app å forholde oss til.

I Jessheim og Ullensaker produseres det etter hvert så mye kultur at det er vanskelig å skaffe seg oversikt over det som skjer en gitt kveld i uka eller i helgene.

For til tross for at arrangører fortviler over tunge kår for billettsalg (folk dukker gjerne opp i døra eller ikke i det hele tatt), så sitter en med følelsen av at det har eksplodert – i hvert fall eskalert voldsomt – med antall produksjoner og forestillinger og konserter og annet i den vesle byen vår.

HERREDSHUSET: Jessheim Experience inntar igjen Herredshuset denne helgen. Amund Maarud er sentral i programmet. Det samme er musikant Marius Lien. Hilde Rasch og Henning Andersen har uttalt at festivalen skal vokse seg stor i framtiden. Se helgens program lenger ned i teksten.

Jessheimpuls var for noen helger siden rundt og besøkte fire kulturarrangementer som pågikk så å si samtidig, og kommende helg er det kulturarrangementer i alle kriker og kroker i byen.

Les rapporten fra kulturtoktet her:

På den smale kultursti

Kultur-kok

Hele sentrum er nesten blitt til det minifestivalen Jessheim Experience ønsker å bli – en kulturell tumleplass der kulturuttrykk møtes for å bli kjent, for å lære av hverandre og – ikke minst – bli inspirert av likesinnede som har valgt kultur som sin levevei og yrke.

Det syder og koker på kulturfronten i Jessheim by, og i enmanrsredaksjonen som Jessheimpuls er det nesten så vi går med et ønske om å klone oss seks-sju ganger for om mulig å kunne svinge innom forestillinger og utstillinger og annet av god kaliber.

Alternativet ville være å ta bilde og publisere “Se hvem som var…”, men så lavt senker vi oss selvfølgelig ikke i Jessheimpuls.

Ull-tur-appen?

Men – seriøst – hvordan skal vi klare å orientere oss i kulturmenyen som serveres hver eneste uke og måned i løpet av ett år. Dette er ikke kritikk i form av at det er for mange kulturarrangementer i byen. Det handler vel mer om å finne ut av – eller finne opp – noe som gjør det mulig å samle all informasjon og arrangementer som pågår.

Kanskje noen kloke hoder skulle lage (K)ulltur-appen som gjør at vi kan orientere oss på den måten?

Mye tyder på at forskjellige kulturkalendere og “Det skjer”-løsninger ikke er resepten.

Det meste foregår via smarttelefonen i dag, og kanskje er dette veien å gå for de kloke hoder og potensielle gründere?

Vi trenger i hvert fall noe som gjør det mulig å orientere seg.

En oversikt

Ok, så koker det skikkelig i kultur-Ullensaker i helgen. Jessheimpuls makter ikke annet enn å bringe en oversikt i telegramform til dem som er nysgjerrige.

Fredag:

FRA NASHVILLE: Marius Lien kommer fra plateinnspilling i Nashville, og Leona Griffin (t.v.) har satt sammen et program for unge folk under Je

Minifestivalen Jessheim Experience – med blant andre Amund Maarud med på laget denne gangen – går høyt med en ambisjon om:

“over tid etablere seg som en troverdig arena for skaperkraft uavhengig av genre og kunstform.”

Les mer om festivalen og ambisjonene her:

Rigger til ny kulturopplevelse

Videre:

“Det er høy kvalitet som tiltrekker publikum og støttespillere. Det er høy kvalitet som inspirerer kunstnere til å samarbeide med hverandre. Og det er høy kvalitet og spennende temaer som motiverer publikum til å involvere seg i prosjektet – å delta i samtalen slik at alle kan bidra til et mer robust og godt samfunn. Det bør være kunstens viktigste oppgave, og vi har sterk tro på at det kan fungere.”

Programmet for lørdagen og søndagen finner du ved å TRYKKE HER

Vital 50-årsjubilant

Ullensaker kunstforening har ikke før gjort seg ferdig med sin bolk av Romeriksutstillingen før byens galleri fylles med ny kunst og et rikholdig program i anledning 50-årsjubileet til den vitale foreningen. Programmet for høsten finner du her, og det hele drar i gang fredag fra 18.00.

Fredag 27.10 – søndag 5.11.23
Utstillingen “Ung kunst” ved elever ved Jessheim videregående skole.
Åpent man-, tors- og fredag 10.00-12.00, lør- og søndag 12.00-16.00. Åpning fredag 27.10 kl 18.00
Lørdag 28.10 – 12.00 – 16.00
Jessheim jentekor underholder.
Tegneshow for alle mellom 4 – 100 år med “To menn og en tavle” v/ Egil og Svein Nyhus
Maling og tegning for barn
Søndag 29.10 kl 12.00 -16.00
Maling og tegning for barn med Egil Nyhus, Anne Marit Fald Gården og Hanne-May Sevendal
Tirsdag 31.10 
Fotogruppa har kurs og veiledning for voksne.
Onsdag 01.11 kl 16.00
Maleklubben har maletilbud og kurs for voksne.
Torsdag 02.11
Bursdagsfeiring for medlemmer av kunstforeningen

Hard kvartett

Kulturbanken inviterer til hardtslående konsert med lokale Bastarized, en kvartett bestående av Lars Fredriksen på gitar,  Kai André Moe på bass og vokal, Karl Engström på gitar og Frode Aarstad på trommer.

Bandet har holdt på siden 2006, og inspirasjonskilder er Led Zeppelin, Black Sabbath, The Beatles, Kiss, Motörhead, Judas priest, AC/DC, Slayer, Megadeth, Metallica, Dimmu Borgir, Phil Lynott, Mayhem og Elvis, for å nevne noen.

– Hvorfor bør folk gå ut for å se dere?

– Vi tror sjangeren ble forsømt fordi den oppfattede rockestereotypien ble en klisjé. Vi mener at folk kan få en anerkjennelse for å omfavne rocken på nytt.

Søndag:

STRAM JUBILANT: Hovin Musikkorps kan se tilbake på 60 stramme år. Her rett i forkant av borgertoget under 17. mai 2023. Søndag spilles det opp i selveste Kong Rakne. 

Hovin Musikkorps markerer 60 år med festkonsert i Kong Rakne søndag.

Dette skrives om konserten:

“Mye har skjedd på 60 år – og mye er forandret. Selv om hva vi spiller, hvordan vi spiller det og hvor vi spiller har forandret seg, er musikkgleden den samme.
Velkommen skal du være til Hovin Musikkorps sin jubileumskonsert. Barn under 6 år gratis.”

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.