Connect with us

Abonnenter

Nytt håp for rundkjøring

Avatar

Published

on

Det kan være nytt håp for å gjøre noe med trafikken i krysset Algarheimsveien og Randbydalsveien etter en lang runddans med innsigelser og nei fra overordnede myndigheter.

Det er sendt inn brev til Ullensaker kommune der Plan 1 og tiltakshaver Grefsen Vedlikehold AS ber om et oppstartsmøte for å regulere til boligbygging samt få på plass en rundkjøring i krysset som har voldet store trafikale utfordringer morgen, ettermiddag og vinterstid i området Fladbyseter.

Innsigelser

Det har tidligere vært innsigelser fra overordnede myndigheter, og denne saken har pågått i drøyt 10 år. Det har rett og slett være mye lokal frustrasjon forbundet med denne saken – der selv Senterpartiet sa seg villig til å ofre dyrkbar jord til fordel for bedre trafikal flyt i området.

FRUSTRASJON: Tidligere varaordfører Lars Halvor Stokstad Oserud og den rødgrønne posisjonen uttrykte frustrasjon overfor overordnede myndigheter i saken om rundkjøring ute ved Fladbyseter. Som den borgerlige posisjonen før det igjen. Nå kan det komme en løsning som alle kan leve med. Dette bildet er fra en befaring med fylkespolitikere i september 2022. 

Leste du denne fra 2022?

Ren maktarroganse?

 

Opp politisk

Saken skal opp i formannskapet neste uke, og med endringer fra opprinnelige planer i området – både bygging og det trafikale – så er det nå et visst politisk håp om endelig å kunne komme i posisjon til å vedta at det blir rundkjøring i nevnte kryss.

Det er bedt om et såkalt oppstartsmøte – et møte der man presenterer konkrete planer for området som skal reguleres samt at det legges en møteplan for prosessen framover – der det som skal diskuteres er boliger og rundkjøring.

Leste du denne?

Siste forsøk på å realisere nytt kryss

Løser et problem

Hensikten med detaljreguleringen er å bedre trafikkavviklingen og trafikksikkerheten i området Gystad. Planen legger til rette for ny rundkjøring i eksisterende kryss som kobler sammen Algarheimsvegen og Rambydalsvegen. I tillegg skal det detaljreguleres boliger innenfor områdene vist i utsnitt nedenfor.

Initiativtakerne Plan1 og Grefsen Vedlikehold skal ha møte med Akershus fylkeskommune om rundkjøringen samme dag som formannskapet i Ullensaker har saken på sitt bord, og initiativtakerne ønsker at representanter fra Ullensaker kommune blir med i det møtet.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.