Kontakt oss

Folk

Poesi, Halden-rock og prog

Avatar

Publisert

Halden-rock, poesi, en tur inn i bandet Genesis sin verden og avslutning på utstillingen “Kollektive Variasjoner” i byens galleri. Det er litt å smatte på av kultur denne helgen også. 

La oss aller først minne om at vinterferien ikke er over, og at vi i Ullensaker har et smektende tilbud til barn og unge gjennom friuka. Så også i helgen.

Sjekk ut om det er noe av interesse i denne saken:

Vinterferiemenyen er klar

Haldenserne kommer

Så over til helgens kulturelle bravader, og helgen byr på en eksotisk kveld med en konstellasjon som har gjestet Jessheim flere ganger tidligere.

Bandet Onkel Tuka fra Halden – eksponenter for en helt særegen musikksjanger bestående av bluegrass, country, punk, visesang og rock – har slått seg sammen med Tom Stalsberg for å gjøre et lite knippe konserter gjennom senvinteren og våren. Det er et trio-format som gjester Jessheim denne gangen.

Trio Tuka + Tom S. spilte i Oslo torsdag kveld, og det meldes om fin form, passe skakk stil i et landskap der Stalsberg sin hippie-poesi blandes med tonene fra Onkel Tukas univers.

Det er trolig grunn til å la seg begeistre i Kulturbanken i kveld, fredag.

Dette skrev Jessheimpuls da Onkel Tuka gjestet Jessheim forrige gang:

Stadig stigende stemning

Et nytt lokalt bandprosjekt – PODENGO – varmer opp med et kort sett fra 20.00.

Billett finner du ved å TRYKKE HER.

Se Onkel Tuka live her:

Genesis

Kulturbanken byr på en reise tilbake i tid – til prog-rockens univers – når hyllestbandet “Behind The Lines” gjester byen. Bandet spiller musikk fra store deler av Genesis’ karriere, fra Foxtrot (1972), til We Can’t Dance (1991).

Medlemmene i bandet har vært en del av musikermiljøet på Østlandet i mange år:

  • Andreas Jonsson – Gitar
  • Terje Smedvold – keyboards
  • Ragnar Rutle – trommer
  • Kjell Reierstad – bass
  • Jan Erik Skogen – vokal.

Utstilling

Lørdag returnerer kunstnerne som holder til ved Blaker Skanse til Jessheim for å vise fram sin utstilling “Kollektive Variasjoner” i galleriet i sentrum fra 14.00.

16 av de totalt 26 kunstnerne som holder til på Blaker tar turen til Jessheim, og publikum får se kunst i keramikk, tegning, maleri, tekstil, smykker, treskulpturer, grafikk, foto og installasjon.

Utstillere er Odd Maure, Maria Jonsson, Toril Wik, Berit Rytter Hasle, Line Pris, Sissel Aurland, Greta Gjøl Hagen, Hege Bratsberg, Ulrike Niederberger, Hilde Dramstad, Inge Jensen, Reidunn Anne Moe, Suzannah Øistad, Erika Reed, Ingjerd Ytterdal og Marit Anna Evanger.

Utstiling henger til og med søndag denne helgen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.