Kontakt oss

Anmeldelse

Stadig stigende stemning

Avatar

Publisert

ANMELDELSE

Onkel Tuka fra Halden skapte igjen en feststund i konsertgryta i Jessheim. Det betyr vel at Jessheim liker både rock, folkemusikk, gospel og sanger om skip som synker?

De spiller Halden-rock ispedd bluegrass, country, folkemusikk om folk og hendelser vi ikke finner i tabloidpressen eller i andre fora i en rask verden, men Onkel Tuka fra Halden makter på besynderlig vis å dra oss med inn i historiene de formidler.

Og de formidler det med både glede en en god porsjon fantasi, fargekritt og fandenivoldskhet.

De fleste historiene har utspring fra deres hjemby Halden og nærliggende Sponvika, men når frontmann Håkon Ohlgren setter i gang med fortellingene sine, så blir det merkelig levende og billedlig – og nesten sant – for oss alle sammen.

Alle kjenner raringer, og alle vet hvordan det er å bli kastet ut hjemmefra eller å stikke en fingeren i kulehullet som William fra Sponvika hadde i nakken, påstår Ohlgren.

Når vi svarer at “nei, det vet vi ikke”, så får han oss til å føle hvordan det må ha vært likevel.

Og det er i dette krysningspunktet mellom løgn, fanteri, sannhet, gode melodier (og samspill bandet har utviklet gjennom mer enn 25 år) at vi blir med på reisen mens smilet sitter løsere og løsere og foten begynner å gå.

Det knyttet seg en viss spenning til om hvorvidt Onkel Tuka ville nå fram med sitt univers fra en stor scene ganske tidlig på kvelden i en by der de ikke har hopetall av fans. De vinner nye for hver gang de gjester Jessheim, og dette var konsert nummer fire i vår by.

Men det var ingen grunn til å tvile på at universet deres nådde helt ut til bakerste benk der folk satt. De reiste seg, de danset. De lo. De klappet.

Vi merket at varmen og latteren og allsangen var stigende underveis i settet de gjennomførte før Hellbillies entret scenen, og Onkel Tuka gjorde det med slentrende sjarm og pur livsglede.

Takk for stunden.

Og – som de synger i sangen “To hender” – vi skal aldri tenke på trøbbel igjen.

Velkommen tilbake til vår by.

Øyvind Mo Larsen

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.