Connect with us

Abonnenter

Selges inn som ikonisk landemerke

Avatar

Published

on

Arkitektene bak neste trinn av Jessheim Sør omtaler prosjektet som et ikonisk landemerke. Utbygger og arkitekter ble regelrett bedt om å skjerpe seg dag formannskapet hadde saken oppe i går. 

Formannskapet fikk i går en revidert versjon av bygget som fikk det vi nesten må betegne som ikonisk slakt av politikerne da det ble presentert i januar i år, og Kristelig Folkepartis Lise Kragset Furuseth gikk lengst i å slakte det de folkevalgte ble forelagt.

– Skjerp dere

– Utbygger og arkitekt må skjerpe seg. Innglassede balkonger som støytiltak er bare forferdelig, og jeg tror ikke noen synes det som er der borte er pent å se på, sa Kragset Furuseth som ba om at dette måtte sendes tilbake for at utbygger kan forbedre prosjektet.

Flere kommentarer fra formannskapet finner du lenger ned i teksten.

Denne må du lese:

Tidenes slakt av boligprosjekt?

Ikonisk?

Tirsdag var det ny runde i formannskapet, og arkitektene omtaler dette boligprosjektet slik:

“Situasjonsplanen har primært som formål å sikre kvaliteter i lokalmiljøet i området samtidig som det fremstår som et ikonisk landemerke for Jessheim. I kraft av sin høyde og variasjon vil avstandsvirkningen gi et godt blikkfang og markere seg som et fikspunkt der markerer Jessheim i området. Dette samtid som det oppfyller sin misjon om å skjerme det lokale miljø mot støy.”

Og videre:

“Prosjektet har en ikonisk fremtoning, litt som Barcode i Oslo, og form/høyde gir en umiddelbar gjenkjennelseseffekt. Dette vil gjøre det til et av landemerkene langs E6…Det lekne formspråk gir også en invitasjon og markering av Jessheim som en by med inovative ambisjoner.”

Slaktet igjen

Det var i all hovedsak et samlet formannskap som igjen slaktet det framlagte forslaget fra utbyggerne borte på Jessheim sør.

– Vi kan ikke gi dispensasjon på høyder, og innglassing av balkonger er vi i utgangspunktet ikke begeistret for. Dette er ikke estetisk vakkert. Det er de samme firkantene, og det framstår monotont, sa Willy Kvilten (H).

– Det er tidligere gitt signaler som utbygger har forholdt seg til denne runden, sa Tom Staahle (Frp).

– Dette er inngangsporten til Jessheim, og det arkitektoniske må ha det lille ekstra, sa Britt Knutsen (Ap).

– Uheldig

– Jeg mener å huske at dette prosjektet i sin tid var på tre til fire etasjer. Nå søkes det om åtte etasjer og dispensasjon. Og når det gjelder dispensasjon for å håndtere støy, så vet du at det er støy i det området når du jobber med et prosjekt der, sa Karianne Raad Wanggaard (H).

– Det er uheldig hvordan det ser ut der borte, og det området viser ikke Jessheim fra sin beste side. Dette er portalen til Jessheim, og vi må tenke oss om, fortsatte Raad Wangaard.

– Dette må sendes tilbake, for dette er for dårlig, var beskjeden fra nevnte Kragset Furuseth.

– Må bli bedre

– Det må være mulig å få til noe bedre der, sa Astrid Solberg (Sp).

– Så vidt jeg husker så var det Stokstad Oserud som tok til orde for å åpne opp for åtte etasjer ved forrige korsvei, sa Tom Staahle (Frp).

– Dette forslaget er vesentlig bedre enn sist, men jeg tok til orde for mer variasjon i høyder da saken var oppe sist. Det er like liten forskjell i variasjon når vi snakker om fire og seks etasjer og seks og åtte etasjer, sa Lars Halvor Stokstad Oserud (Sp), som la til at dette er en spesiell tomt og en spesiell sak.

Enden på visa i formannskapet er at saken er utsatt i 14 dager. Det betyr at den kommer på bordet i formannskapet igjen om to uker.

Utbygger svarer

Dagen derpå får Jessheimpuls følgende svar på hvordan de stiller seg til kritikken fra prosjektleder Stig Ø. Kvarsnes i Conceptor Bolig.

– Vi har et sterkt ønske om å bygge noe som både de fremtidige boligeierne, kommunen og vi kan være stolte av. Vi vil nå ta med oss kommentarene fra gårdagens Formannskapsmøte i vår videre dialog med kommunen.

– Når det gjelder de innglassede balkonger er det noe vi ser at mange boligkjøperne etterspør, slik at de kan bruke balkongen mer attraktiv utover bare sommerperioden. Det er også et krav i henhold til plan og bygningsloven, vist til i reguleringsbestemmelsene, samt omtalt i støyrapporten for området. Innglassede balkonger bygges for å opprettholde støykravene både på vårt, og mange andre boligprosjekter på Jessheim, sier Stig Ø. Kvarsnes.

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.