Kontakt oss

Abonnenter

Sparer kultur – ofrer julemiddagen

Avatar

Publisert

Kutt i konsulentbruk har endt opp med å bli en øvelse der småpenger til kultur og julemat er beholdningen. 

Den politiske bestillingen om å kutte 10 millioner kroner i konsulentbruk har endt om med å bli en diskusjon om å kutte i tilbudet til kultur, skole og barnehage og helse.

Administrasjonens forslag til kutt i konsulentbruk i denne saken:

Her er kuttene i konsulentbruk

Det var i det hele tatt mye diskusjon om økonomi i tirsdagens kommunestyremøte, og de borgelige samlet seg om å verne kulturtilbud pålydende 530.000 kroner fra den administrative kuttlisten på til sammen 10 millioner kroner.

Det var varaordfører Børre Lien Hansen som la fram forslaget om å spare kultur, etter et gruppemøte på gangen.

Sparer kultur

Pengene dekkes inn ved bruk av budsjettposten julegaver (500.000 kroner) samt 30.000 kroner som er overbudsjettert i administrasjonens innstilling til kutt i konsulenter.

I tillegg ble det foreslått å kutte ut julemiddagen til politikerne for å gi det beløpet som en gave til et godt formål i Ullensaker.

Det borgelige flertallet måtte – også i denne saken – tåle kritikk fra de rødgrønne. Det ble sagt at virkeligheten er at konsulenter i dress går klar mens kurs til ansatte i Ullensaker kommune og andre kortvarige kutt er det som skal få regnestykket til å gå opp.

Tok kritikk

De borgerlige tok kritikk på at bestillingen burde vært formulert noe mer presist, men det ble tatt til orde for at det er helt nødvendig å finne måter å spare inn på.

Halvparten av Norges kommuner går med underskudd, og den politiske hverdagen kommer til å bestå av å diskutere kutt og justeringer i årene som kommer, sa Fremskrittspartiets Tom Staahle.

Den uttalelsen ble møtt av en unison rødgrønn beskjed om at næringsskatt på eiendom gjort Ullensaker-hverdagen annerledes rent økonomisk.

Men nå ryker i hvert fall julemiddagen til kommunestyret, og kuttene i kultur ble reversert.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.