Kontakt oss

Abonnenter

Takker for seg i politikken

Avatar

Publisert

Det kom som lyn fra klar himmel at Eyvind J. Schumacher trekker seg fra politikken om ett år. Med det takker nok et toppnavn for seg i Ullensaker-politikken.

Willy Kvilten og Karianne Raad Wanggaard har tidligere signalisert at de ikke ønsker å stille som ordførerkandidat for Høyre neste periode. Kvilten er disponibel på parters liste, men Raad Wanggaard takker for seg helt og fullt – altså at hun ikke blir å finne i utvalg eller kommunestyre neste periode.

Leste du denne?

Høyre-profil takker for seg

Eyvind J. Schumacher har hele veien signalisert at han ønsker å fortsette som ordfører for Arbeiderpartiet, og signalene fra partiet har vært at det er han de ønsker å ha som ordfører i fire nye år, hvis valget skulle gå deres vei.

Tenkt mye

– Jeg vet at jeg sa til Jessheimpuls at jeg ønsket å fortsette, men jeg har brukt sommeren og pappapermisjonen til å tenke grundig gjennom det å skulle være ordfører og politiker i fire nye år. Jeg har konkludert med at den totale belastningen blir for stor for meg, og det å gå med konstant dårlig samvittighet fordi jeg er vekk fra familien er en tungtveiende årsak, sier Schumacher til Jessheimpuls tirsdag kveld.

Schumachers inntreden som frontmann i politikken var brå, og læringskurven har vært bratt siden han overtok den fremste plassen da Janka Holstad takket for seg halvveis i forrige periode.

Læringskurve

– Jeg har viet 30-årene til politikken i Ullensaker, og læringskurven var bratt, innrømmer den nå 39 år gamle ordføreren.

– Hva var reaksjonen i partiet?

– Jeg informerte nominasjonskomiteen og ledelsen i partiet, og de uttrykte at det var en trist beskjed å få. Men jeg ble møtt med forståelse.

– Ingen brå avgjørelse?

– Nei, jeg har tenkt mye i hele sommer, og da jeg bestemte meg for ikke å stille som ordførerkandidat – eller på liste – så kom det en ro. Så dette er rett avgjørelse.

– Har du en jobb å gå til?

– Nei, nå er det først og fremst ett år igjen som ordfører som er min jobb. Sivil jobb får jeg konsentrere meg om senere.

Interessant

– Noe du kommer til å savne?

– Helt klart. Dette har vært – og er – en veldig interessant jobb, og jeg har lært mye om kommunen vår hele veien.

Arbeiderpartiet skal nå finne en ny ordførerkandidat, og nominasjonskomiteen er helt sikkert i gang allerede, hvis vi kjenner Ap-nestor og leder for den komiteen – Reidar Hansen – rett.

PS! Fremskrittspartiet avholder sitt nominasjonsmøte torsdag denne uka. Ståle Lien Hansen står øverst på nominasjonskomiteen sin liste, men Tom Staahle har signalisert at han er klar som ordførerkandidat hvis signalene – internt og eksternt – tilsier det.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.