Connect with us

Abonnenter

Tilbake til start for skoletomt

Avatar

Published

on

Etter en skattejakt i form av egnet tomt til ny ungdomsskole, så innstiller administrasjonen nå på den tomten som var i spill for et halvt år siden. Men det kan komme ett alternativ til på banen.

Det har vært en rundreise – nesten som brettspillet “Jakten på den forsvunne diamant” – på et halvt år eller så for dem som skulle finne tomten til ny ungdomsskole, og nå har administrasjonen igjen landet på alternativ 7 (som den kalles i dokumentene) like ved Skogmo skole som sitt alternativ.

Administrasjonen innstilte på tomt ved Skogmo skole i november i fjor, men de borgerlige partiene ønsket ytterligere sonderinger. Nå er saken tilbake på politikernes bord, og utgangspunktet er altså det samme som for et halvt år siden – såfremt det ikke kommer nye forslag i kommunestyremøtet neste uke.

Samme tomt

Det er med andre ord den samme innstillingen som administrasjonen innstilte på i november – og som Arbeiderpartiet og Venstre var klare til å stemme for da saken var oppe da.

Saken i Jessheimpuls fra november 2023:

Har landet på tomt for ny skole

– Nå er det på tide å fatte vedtak slik at vi kommer i gang med å bygge skoler. Det begynner å bli prekært, sier Arbeiderpartiets Lars Fjærli Hjetland, som har vært særdeles tydelig i sin kritikk av den sittende posisjonens utsettelser – og avvikelser – fra en tverrpolitisk vedtatt plan for å bygge skoler og fylle på med nok skoleplasser i framtidige Jessheim by.

– Vi må forholde oss til den planen som er vedtatt, for det kan fort bli dyrere å gå for midlertidige løsninger, slik posisjonen har antydet, sier Aps frontperson i formannskapet.

12 alternativer

Det har underveis i denne prosessen vært kartlagt 12 potensielle tomter, og den som blinket seg ut er tomten ved Skogmo skole (alternativ 7).

Ikke kontakt

Det har foreløpig ikke vært kontakt mellom de politiske blokken om denne saken, men det er ikke politisk behandling før 30. april, altså neste uke.

– Vi i Arbeiderpartiet er i hvert fall rede til – nok en gang – å gå til vedtak på alternativ nummer 7. Det var vi også i november i fjor, sier Fjærli Hjetland.

En reprise på denne teksten fra mars i år:

Politisk kladdeføre

Ordfører Ståle Lien Hansen sier at borgerlig side er forberedt på – og klare for – å fatte et vedtak i denne saken.

– Vi er klare for et vedtak som skaper framdrift, men det kan være at det kommer ett alternativ til på banen når saken behandles i kommunestyret, sier Lien Hansen lett kryptisk.

Hvilket alternativ er han ikke forberedt på å gå ut med før saken har vært diskutert ytterligere inn mot kommunestyremøtet neste uke.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.