Connect with us

Abonnenter

Visjonjakt på ett ord kostet 1,5 mill.

Avatar

Published

on

Samlet regning fra det innleide konsulentselskapet som jobbet fram visjonen “Ullensaker – Mulighetslandet” kom på drøyt 1,5 millioner kroner. Slagordet for byen ble kassert.

Dokumentasjon og fakturaer som Jessheimpuls har fått tilgang til viser at det innleide konsulentselskapet Rodeo Arkitekter har fakturert et totalbeløp på 1.506.174 kroner for den jobben de ble leid inn for å gjøre: å finne slagord og visjon for Ullensaker og Jessheim.

Les saken om Jessheimpuls sitt første møte med Rodeo Arkitekter i 2018 her:

Skal sette byutviklingen i system

Hentet i 2018

Rodeo Arkitekter ble hyret inn av Ullensaker kommune i 2018, og i summen for slagord og visjon er det ifølge Ullensaker kommune også bakt inn “arbeid med bykonsept, medvirkning, møter, revisjon og ferdig trykt produkt. Inkluderer også utvidet visjonsprosess for kommuneplan, samkjøring med Pir II (mobilitetsstrategi).”, som det heter i dokumentene.

SAMLET OVERSIKT: Dette er beløpene på de forskjellige fakturaene. Spesifiserte fakturaer foreligger også. 

Presentert

Visjonsarbeidet har kort fortalt vært gjort gjennom intervjuer med utvalgte innbyggere og aktører, observasjoner, byutviklingsdebatt og dugnader der ideer ble jobbet fram på rådhuset.

Det har vært eltet, knadd og tygget på formuleringer og potensielle ord og setninger å løfte fram, og til slutt er det “Mulighetslandet” og “Romeriksbyen” som ble stående igjen og presentert for politikerne i november 2018.

“Mulighetslandet” er fortsatt i bruk, men “Jessheim – Romeriksbyen” er lagt til side og ikke i bruk.

Fredrikstad-nei

I Fredrikstad valgte kommunen å legge Rodeo Arkitekter sitt forslag til visjon til side. Der brukte de 330.000 kroner på å jobbe fram visjonen “Elvebyen Fredrikstad: Kreativ, Raus og Ille vakker”, et forslag som ble lagt til side, men som ikke var penger forgjeves brukt, ifølge rådmannen i Fredrikstad kommune.

Han skrev dette leserbrevet: Godt grunnlag for å jobbe med ny visjon for Fredrikstad kommune

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.