Kontakt oss

Folk

2020 kan bli et år på skinner

Avatar

Publisert

Med en forskningsrapport i ryggen, så kan 2020 fort bli året Jan Gisle Bergers gründerprosjekt vil gå på skinner.

52-åringen fra Jessheim etablerte firmaet Zen Products i 2012, og han har hele veien jobbet for ha et solid fundament den dagen verden skulle få øynene opp for produktet hans – en maskin som gir dyp idrettsmassasje, raskere restitusjon og gjør at man kan opprettholde og øke treningsmengden.

Støtte i fakta

– Hvorfor er den vitenskapelige rapporten viktig å ha i ryggen?

– Med z-roller har det vært mulig å måle effekten av massasje fordi trykket på muskulatur er likt fra gang til gang. Dermed har de kunnet foreta nøyaktige målinger og fått sammenlignbare data. Dette er så vidt vi vet det første vitenskapelig studiet som måler dette, og tilbakemeldingene jeg har fått fra interessenter er at dette garantert vil åpne dører, sier Berger.

SÅNN: Slik ser maskinen som har bidratt til forskning på effekt av idrettsmassasje ut. En vitenskapelig rapport kan gjøre verdenslansering av z-roller enklere.

Åpnet dører

Han merket betydningen av å ha vitenskapelig dokumentasjon å vise til da han var nylig var på messen “The running event” i Austin i USA. Der ble det knyttet kontakt med en amerikansk og en canadisk kjede – Running Room og Fleet Feet.

– Så jeg vil absolutt si at 2020 kan bli et lyst år. Det er dette jeg har jobbet mot siden oppstarten i 2012.

– Ambisjonen er femdobling i omsetning. Men hvis det blir napp i USA, så kan vi lukte på 20-dobling, sier Berger.

– Det som er sikkert er at vi allerede merker at denne forskningsrapporten åpner dører.

Lang prosess

Veien til verdenslansering har vært lang og en form for tålmodighetsprøve for Jan Gisle Berger. Enmanns-bedriften hjemme på Jessheim er i ferd med å ta steget ut i den store verden, og produktet er direkte relatert til den da aktive 800-meterløperen stadig tilbakevendende krampe i den ene leggen.

– Massasje var det eneste som hjalp, og det var for dyrt å gå til massør, sier Berger, som begynte å utvikle en prototype på et massasjeprodukt rettet mot idrettsutøvere og mosjonister med restitusjon og forebygging av skader som målsetting.

– Den første versjonen ble drevet av en vaskemaskinmotor, og apparatet sto nærmest og hoppet på gulvet der den gikk på 3.000 omdreininger i minuttet, sier Berger.

Men tålmodighet og standhaftighet er en dyd. Med kompetente folk innen faget fysioterapi og idrettssmassasje på laget, så ble Z-rolleren utviklet steg for steg, og i november 2018 så fjerde generasjon massasjeprodukt dagens lys, og nå er det like før gründerens produkt skal ut og fly i større målestokk og omfang enn han selv er i stand til å administrere og håndtere i Zen Products AS.

Warholm og Ingebrigtsen

– Hvorfor har det ikke vært forsket på dette tidligere?

– Det har vært vanskelig å få identiske data tidligere. Med denne maskinen får man identiske målinger fra gang til gang og fra person til person.

Flere profilerte norske utøvere har brukt dette apparatet over tid, blant andre langrennsløper Sjur Røthe, friidrettsutøverne Filip, Jakob, Henrik Ingebrigtsen og Karsten Warholm.

– Ingen av dem er sponset, så de er ikke programforpliktet til å si noe heller.

– Hva snakker vi om i kroner og øre av verdi hvis dette slår til?

– 10.000 maskiner årlig betyr at selskapet er verdsatt til rundt 100 millioner kroner.

LES: Myk lansering for Jessheim-gründer

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.