Connect with us

Abonnenter

Offensiv senterleder ser framover

Avatar

Published

on

Stigende besøkstall og omsetningsøkning i det som beskrives som tøffe tider for husholdninger og lokalt næringsliv, er lyspunktene inn i et 2024 som også dette året kommer med utfordringer, sier senterleder ved Jessheim Storsenter Jon Bakke.

Jessheim Storsenter og deres 145 butikker omsatte for 2,2 milliarder kroner i 2023, og det er serveringsstedene, tjenesteytende virksomheter og opplevelser som har hatt størst økning.

– Innsatsen som legges ned hos de butikkene som utgjør Jessheim Storsenter er formidabel, spesielt i et år som har vært preget av mye usikkerhet og ytre marginer som næringslivet har forholdt seg til gjennom året som er gått.

– Sårbart

– Alt har vært mer sårbart. Kostnader har økt mer enn inntekter for butikkene, og til tross for at vi har en økning på åtte prosent – anslagsvis 250.000 personer – så har det vært tøft for mange, sier en Bakke, som er realistisk optimist inn i 2024.

– Hva skyldes økningen i antall besøkende?

– Blant annet at barnefamilier setter pris på satsingen med Balubaland og de arrangementene vi inviterer til, sier Bakke.

Les om Balubaland her:

Unik satsing i sentersammenheng

Aktivitet

Også en senterleder forholder seg til drømmer og realistiske tiltak for å forbli en sentral og aktiv aktør i regionsbyen Jessheim.

– Hva gjør deg optimistisk med tanke på den bransjen du er en del av?

– Befolkningen øker, og det jobbes grundig med Gardermoregionen som nasjonalt sentralt punkt for næringsliv. Dessuten blir det gitt sterke signaler fra politikken i Ullensaker om å etablere utdanningsinstitusjon i Jessheim by. Dette vil være utslagsgivende for oss som næringslivsaktør lokalt.

Attraktiv lokasjon

Noen butikker faller fra, og nye konsepter kommer til i et senter som Jessheim Storsenter. Det er en del av hverdagen, og selv om det er tyngre tider nå, så er senterleder Bakke optimist med tanke på framtiden.

– På lang sikt er jeg helt trygg, og på kort sikt vil vi oppleve at noen konsepter gir seg – men også at nye aktører vil etablere seg her og bli en del av miksen som utgjør handels- og serveringstilbudet på Jessheim, sier Bakke.

Outland

En aktør som kom inn med det vi må kalle brask og bram i 2023, var Outland-konseptet.

– Vi har funnet oss godt til rette, og vi opplever at kundene setter pris på at vi åpnet her på Jessheim, sier daglig leder Even Lislien Grimstad til Jessheimpuls.

– Det har vært travle tider siden vi åpnet i juni, men vi opplever at vi er ønsket og at kundene finner veien til oss, sier Lislien Grimstad.

På bildet til denne teksten ser vi Even L. Grimstad (t.h.), Christoffer Haag Maure, Julie Kjoshagen Bakken og senterleder Jon Bakke.

Les mer om Outland-etableringen her:

Populær nisjebutikk åpner i Jessheim by

Fortsetter videre

For Jon Bakke og Jessheim Storsenter byr 2024 på å bygge videre på sitt konsept, med miks av butikker samt være en aktiv aktør som tilbyr aktiviteter og handel i Jessheim sentrum.

–  Vi må bare jobbe målbevisst sammen for å befeste vår posisjon som en sentral aktør midt i Jessheim. Og da snakker jeg om alle butikkene som utgjør Jessheim Storsenter, for det er summen av det vi tilbyr som gjør oss sterke, avslutter Bakke.

– I klartekst snakker vi da om?

– Å dyrke den miksen som gjør Jessheim til en unik plass når det kommer til  handel, opplevelser, kultur og kunst i skjønn forening midt i sentrum.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.