Kontakt oss

1894 Jessheim

Nå bytter de ut kunstgresset

Avatar

Publisert

Mandag begynte arbeidet med å skifte kunstgresset på Jessheim stadion. Det har vært en lang ferd mot nytt dekke.

Seier mot Alta i første kamp på veien tilbake til Obos-ligaen, og nytt kunstgress om kort tid må sies å være en god start på sesongen for daglig leder Andreas Aalbu og alle Ull/Kisa sin fotballag i Jessheim by.

– Det gamle dekket skal delvis til gjenbruk og delvis kasseres, sier Andreas Aalbu.

Neste hjemmekamp er mot Kjelsås 30. april. Det blir på helt nytt underlag å trene på for a-laget 27. april. Da skal nye poeng høstes på hjemmebane.

Mirakel

Jessheimpuls skrev denne saken i etterkant av den politiske behandlingen som – nærmest ved et lite mirakel – endte med at nytt kunstgress ble finansiert helt i mål.

Daglig leder Andreas Aalbu håpet på et lite mirakel i budsjettmøtet til politikerne tirsdag formiddag. Og han bl

Kommunestyret stilte seg bak en økning på 500.000 kroner – i tillegg til allerede avsatt 1 million kroner – og dermed er det langt på vei sikkert at kunstgresset på Jessheim stadion kan byttes ut.

– Vi setter veldig pris på at tilskuddet har økt og at vi nærmer oss en avklaring. Dette vil være til stor glede for veldig mange her på Jessheim, sier Andreas Aalbu til Jessheimpuls.

I en sesong som endte med nedrykk fra Obos-ligaen, så vil alt av bidrag være kjærkomment for klubben.

Kunstgresset på Jessheim stadion blir brukt mye, ikke minst av breddefotballen og skolene på Gystadmarka.

Presset på flater

Klubben er presset på flater å trene på i vinterhalvåret, sier Børre Lien Hansen, administrativ leder bredde i Ull/Kisa.

– Faktum er at vi igjennom vinteren har 1.66 baner å spille på. Da vi må dele med Sand og Hauerseter i idrettsparken på Jessheim.
Ull/Kisa har 850 spillere.

Sier nei

– Vi har til og med sagt nei, til folk som vil begynne å trene her fordi vi ikke har kapasitet til å ta imot flere spillere.

– Hva er breddesjefens ønskedrøm, Børre?

– Problemet er nok ikke bare skifte av en dårlig bane. Men vi trenger to baner til med undervarme hvis vi skal kunne ha tilfredsstillende treningsforhold på vinterstid, sier Lien Hansen.

MYE BRUKT: Kunstgresset på Jessheim staden er mye i bruk. Nå må det byttes ut, men det er mangler 500.000 kroner per i dag. Underlaget er på grensen til helsefarlig, sier daglig leder Andreas Aalbu, som leter med lys og lykte etter alternativ finansiering hvis kommunestyret ikke er med på de siste kronene.

Drømmen

Lien Hansen sier at den utopiske drømmen er å bygge bygge opp ett breddeanlegg mellom Gystadmarka og LHL-sykehuset, med nok garderober.

– Gjerne flere idretter sammen, sier han.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.