Connect with us

Anmeldelse

Personlig bekjentskap

Avatar

Published

on

ANMELDELSE

Josefin Winther i Kulturbanken var et personlig bekjentskap der vi trenger noe mer tid på å ta inn det hun formidler i musikk og tekster. Uten at det er negativt.

Bergensartisten debuterte i 2006, men hun er nok relativt ukjent for mange i 2019. Hennes første norskspråklige album slippes i høst, og turneen i kjølvannet av den utgivelsen kommer garantert til å åpne fleres øyne.

For at Josefin Winther og hennes band leverer kvalitet er det liten tvil om. Likevel stikker sangene og framføringen litt av nå og da – og sånn er det ofte med musikk som trenger å modnes hos lytteren. Det er et kvalitetstegn i ni av 10 tilfeller. Og da har publikum mye godt i vente i tiden som kommer.

Josefin Winther kommer tilbake til Jessheim og Kulturbanken i november i år, og smakebiten vi fikk av hennes svevende pop-rock og åpenhjertige framtoning frister absolutt til gjenhør.

Winthers musikalske univers kan framstå som litt “to-delt”. En del av sangene er nedpå og vare i uttrykket, mens andre sanger er helt i andre enden av skalaen. Det buldrer og braker og risler rent musikalsk gjennom konserten. Det betyr at spennvidden er stor, og at den etter hvert rutinerte artisten på 32 har mange strenger å spille på.

Vi ønsker Josefin velkommen tilbake. Da vet vi litt mer om hva hun står for også. For det er ikke enkelt å komme som tilnærmet ubeskrevet blad til et fremmed sted. Det klarte Winther med bravur.

Øyvind Mo Larsen 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.