Kontakt oss

Abonnenter

Statlige kroner til skole i byen

Avatar

Publisert

Staten går inn med 2 millioner kroner til nystartede Gardermoakademiet, som skal starte opp høyere utdanning i Jessheim til høsten. Nå er jakten på lokaler i gang. 

Gardermoakademiet har inngått samarbeid med Høyskolen Kristiania og har flere pågående prosesser med andre tilbydere. Særlig flere fagskoletilbud er relevant i første omgang.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) tildelte i går Gardermoakademiet ca. 2 mill. kroner til oppstart av undervisningstilbud for høyere utdanning.

Dette betyr at det vil bli oppstart allerede til høsten.

Les mer:

Formaliserer etablering av studier i byen

– Dette er veldig gode nyheter. Det letter arbeidet med å få etablert tilbud innen høyere utdanning i regionen. Det betyr at det vil gå raskere.  I tillegg, gir det oss muligheten til å satse litt mer allerede i år. Jeg er veldig fornøyd med at et langsiktig tverrpolitisk mål om etablering av høyere utdanning i regionen nå vil la seg realisere, sier ordfører Ståle Lien Hansen i en pressemelding.

Leste du denne?

Nå etableres akademi i byen?

Eneste eier

Ullensaker kommune står for øyeblikket som eneste eier av Gardermoakademiet AS. Men, hvis alt går etter planen, skal dette være tilbud for befolkning og næringsliv i hele regionen. Ullensaker vil invitere de andre kommunene på Øvre Romerike inn som medeiere av selskapet som raskt som mulig.

I tillegg er samarbeidet med fylkeskommunen i gang. Senteret skal finansieres av et spleiselag. Bidragsyterne til nå, er Gardermoen Vekst, Ullensaker kommune og staten.

Tilbud og etterspørsel

Gardermoakademiet skal bidra til større samsvar mellom tilbud og etterspørsel av kompetent arbeidskraft. Det vil si, det bedriftene trenger nå og i årene fremover, og utdanningen til dem som ønsker jobb i regionen. Utdanningstilbudene skal passe for folk som allerede er i jobb og som trenger etter og videreutdanning, og ikke minst for alle dem trenger høyere utdanning for å kunne få den jobben de ønsker.

Jakter lokaler

– Vi er avhengig av et tett og godt samarbeid med bedriftene for å lykkes, sier Linda Sjåstad Andreassen ikke rekker søknadsfristene i samordnet opptak. Det medfører at utdanningstilbudene i år, vil preges av private leverandører og kortere kurs.

– Vi ser etter hyggelige lokaler som er enkle å komme til for de aller fleste. Tipper vi vil starte med 4 klasserom, pluss fellesarealer. Det er bare tiden og veien, sier Andreassen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.