Connect with us

Byutvikling

Viste OsloMet rundt i byen vår

Avatar

Published

on

Sentrale personer i prosessen rundt OsloMet sin lokalisering i vårt distrikt fikk omvisning på Jessheim i går. De fikk oppleve en kompakt by.

– Vi føler at det var viktig å vise fram potensiell lokalisering og hva en kompakt Jessheim by kan tilby universitetet og studentene, sier Vebjørn Brastad, prosessdesigner og endringsleder i Ullensaker kommune.

Brastad er en av dem som har hånden fastest på rattet i den prosessen Ullensaker kommune og Harald Kværner Eiendom AS samarbeider om for å få OsloMet til vår by.

– Hva var responsen fra OsloMet-representantene?

– Vi føler at de satte pris på å få tatt turen rundt i byen for med egne øyne å se det vi snakker om og har presentert i ord og i papirform og tegninger, sier Brastad.

Selvsyn

Arne-Vetle Gulliksen – programansvarlig for OsloMet i denne prosessen – fikk vite mer om Jessheim by i form av en rundtur til fots og med bil.

Sentrumsplanene S4 og S5 – der lokaliseringen til OsloMet er aktuell – ble presentert av ordfører Eyvind J. Schumacher, Tore Kværner og andre som er tett på denne prosessen lokalt.

Turen gikk videre til fots i sentrum – der arenaen til konsertene Yess Alive står og skinner – samt Storgata og andre deler av sentrum.

– Noe av intensjonen var å vise hvor kompakt byen egentlig er, sier Brastad til Jessheimpuls.

LHL-sykehuset, Nordbytjernet, Jessheimbadet og Jessheim videregående skole var andre steder som ble besøkt av delegasjonen.

Les saken om tomtene Jessheim by tilbyr OsloMet:

Tilbyr OsloMet kremtomter og nært samarbeid

Framsnakking

Jessheim by har hele veien vært en såkalt “underdog” i prosessen om å få universitetet hit.

Men under styremøtet i OsloMet i forrige uke, så opplevde tilhørerne at avtroppende rektor Curt Rice ga alternativ Jessheim gode skussmål, noe Jessheimpuls fikk bekreftet i et telefonintervju med rektoren rett etter styremøtet.

Les intervjuet med OsloMet-rektor Curt Rice her:

OsloMet: skryt til alternativ Jessheim

Med egne øyne

OsloMet-representant Arne-Vetle Gulliksen ønsket ikke dialog med presse etter rundturen i Jessheim by, naturlig nok.

Han var her for å danne seg et inntrykk av stedet vårt (noe styret og fagpersoner tilknyttet OsloMet strengt tatt også burde blitt invitert til å gjøre, for alle som besøker Jessheim for første gang blir alltid positivt overrasket).

Leste du denne?

Frodig i blomsterbyen Jessheim

Veien videre

Prosessen om lokalisering går videre. Nå er det Lillestrøm, to steder i Lørenskog og Jessheim som er på blokka som reell lokalisering.

Endelig vedtak om hvor på Romerike OsloMet skal etablere seg om få år blir etter planen fattet i begynnelsen av desember i år.

Det blir ulidelig spennende.

Les også:

En pulserende liten by

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.