Kontakt oss

Abonnenter

Det “hagler” nye prosjekter

Avatar

Publisert

Blir bensinstasjonen Uno-X i Jessheim sentrum byttet ut med dette prosjektet? Det er i hvert fall et konkret innspill til den kommende byplanen for Jessheim.

I forbindelse med at ny byplan skal spikres før sommeren, så er det ikke få prosjekter som blir spilt inn med et ønske om å bli en del av utbyggingsprosessen og den framtidige utviklingen av sentrumsområdene i byen vår.

De som jobber på plan og næring i Ullensaker kommune får mange innspill til den kommende byplanen, og det kommer også inn skisser av prosjekter fra utbyggere som ønsker å spille inn ønskede prosjekter på sine tomter.

Postlistene i Ullensaker kommune har en god stund vært spekket av denne type innspill, og Besseggen Arkitekter AS har spilt inn dette prosjektet på sentrumstomten der Uno-X-stasjonen i M. Jul Halvorsens vei ligger i dag.

– Signalbygg

“Vi har skissert et bygg på tomten som er et signalbygg med kontor og forretningsfunksjoner. Det er tenkt en offentlig etat eller et hovedkontor for en større nasjonal virksomhet som leietaker samt mindre kommersielle aktører på bakkeplan.” heter det i innspillet som er sendt overarkitekt i Ullensaker kommune Jeta Limani Andreassen i slutten av januar i år.

Begrunnelsen for å etablere et sju etasjer høyt bygg på bensinstasjonstomten er som følger:

“Vi mener byen tjener på å ha en definert avslutning av sentrumsområdet mot den lavere bebyggelsen i øst. Stedet fortjener et tydelig landemerke som markerer Saga-området og som vil gi det et særpreg med god tilpasning til tilliggende bebyggelse. Skissene viser delvis 8 og 6 etasjer over bakkeplan, med parkeringskjeller. Det fungerer som en avslutning av Saga-området mot boligene i øst.”

Og videre:

“Det er tenkt som identitetsmarkør med tydelig miljøprofil i all materialbruk… Dette innebærer mye bruk av tre – eventuell massivtre-konstruksjon – og bruk av solarpaneler og grunnvarme. Formen er tilpasset omgivelsene og består av forskjellige volumer som gir attraktive utearealer rundt bygget. På bakkeplan er det tenkt å etablere kaféfunksjon og Uno-X mot krysset.”

Utfordrer

Innsender Besseggen Arkitekter er tydelige på at de utfordrer Ullensaker kommune på byggehøyder og høy utnyttelse på tomen fordi tomten ligger nært Jessheim stasjon.

Hva som skjer med et prosjekt som dette blir til slutt en politisk avgjørelse, men innspillet er i hvert fall sendt inn for å rekke fristen for ny byplan.

Det er heller ikke uvanlig at det kommer inn en strøm av innspill og forslag til prosjekter når det er revidering av planer som skal bli gjeldende i mange år framover, får Jessheimpuls opplyst fra rådhuset

Det lyktes ikke Jessheimpuls å komme i kontakt med avdeling for plan og næring onsdag.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.