Kontakt oss

Abonnenter

Herredshuset blir “Kunstnerhuset”

Avatar

Publisert

Ærverdige Herredshuset blir kommende fredag omgjort til kulturarena med en solid spennvidde i de kunsteriske uttrykk. Er du klar for nyvinningen Jessheim Experience?

Hva er vel morsommere enn å oppdage unge kunstnernavn som er i startgropen – og litt til – av sitt kunstneriske virke, sier Henning Andersen, primus motor bak mini-festivalen Jessheim Experience.

Han er selv en del av plakaten med rykende ferskt album og forestående promoteringsreise i Amerika oppunder jul, men 54-åringen er nok for gammel å regne sammenlignet med resten av banden som utgjør programmet fredag kveld.

Jessheimpuls treffer gjengen en drøy uke før det hele tar til, og vi forsøker å nøste litt i nettopp hva Jessheim Experience forsøker å formidle ut til Jessheim by og omegn?

Leste du denne?

Tester ut potensielt festivalkonsept

Presseskrivet formidler følgende:

“Dig Deeper, Johnny Ironsights, Henning Andersen & His Band, Brady Blades husband med Leona Griffin, Marius Lien og Kenneth Norum. Nix fra Broslo mekker og lakker motorsykler, det blir skateboarding inne og Griffins Hitmachine hvor hun skal fortelle hemmelighetene bak en hit-låt.”

Les mer inngående om de medvirkende ved å trykke på følgende link: JESSHEIM EXPERIENCE

Annonsering

Løfter yrkesfag

– Jeg tror en fellesnevner er at vi bedriver et håndverk der vi skaper noe med egne hender og hode, sier Nikolai Gyllenhammer, en ung mann som er å finne bak kunstnernavnet Nix og som er en del av kunstnerduoen Broslo i hovedstaden.

– Jeg har en misjon om å formidle at yrkesfag og det å jobbe med hendene er en kul greie, sier Gyllenhammer til Jessheimpuls.

Han stiller seg til disposisjon for unge folk i lille Jessheim by fra fredag ettermiddag. Da blir det mekking og lakkering av motorsykkel med bilmekaniker og arkitekt “Nix” som veileder.

Det er også skatere på plass denne ettermiddagen. Profesjonelle sådan, understreker Henning Andersen.

“Ungdomsavdelingen” åpner dørene 16.00, og de holder på helt til kveldsarrangementet overtar 20.00 fredag kveld. Det er ingen aldersgrense på ettermiddagen.

HILSEN FRA SVERIGE: Rapperen Zemmi og Leona Griffin ser på video fra øvingslokalet til Brady Blade i Stockholm. Det blir møte mellom unge artister og mer meritterte navn på Herredshuset kommende fredag. 

Lokal unggutt

Vi nevner Jessheim-karen Zemmi, som er blitt en del av plakaten helt på tampen av dette prosjektet. Dette for å styrke ungdomsprofilen ytterligere.

Zemmi er i tillegg til Henning Andersen og Marius Lien ute med fersk musikk i disse dager.

Arrangørene lokker med gratisbilletter til de 30 første – som er mellom 18 og 25 år – som møter opp i døra kommende fredag.

Håndverk

La oss holde oss til håndverk og yrkesfag og utøvende kunst en liten stund til, for det er noe av dette som ligger som et fundament i bånn når dette varierte laget innlosjerer seg i Herredshusets mange rom fredag kveld.

Annonsering

– Si litt om kvelden?

– Lokale talenter møter profesjonelle musikere i et spennende krysningspunkt, sier Andersen.

Amerikanske Brady Blade kommer fra sin base i Stockholm for å bli med på et musikalsk møte med Kenneth Norum, Marius Lien og Leona Griffin (alle romerikinger).

Deretter blir det slippkonsert med Henning Andersen med musikere, før Oslo-bandet Dig Deeper overtar scenen i storsalen på Herredshuset.

Nysgjerrig? Da finner du billett ved å TRYKKE HER

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.