Kontakt oss

Folk

Hever røsten i Jessheim sentrum

Avatar

Publisert

En variert kulturhelg venter på oss i Jessheim by. Korsang i gater og stred, ny utstilling i byens galleri og mulighet for å lære noe om bærekraft er tre tips til forlystelse. 

Tenk seg til at vi skal få oppleve en korfestival i hjertet av den lille byen vår denne helgen! Det er faktisk tilfelle gjennom lørdagen i Jessheim sentrum.

Nyvinningen Ullensaker Korfestival – med intet mindre enn sju lokale kor som skal spre sang, glede og god stemning i bybildet i form av såkalte pop-up-konserter.

Ser oversikten her:

Korfestivalen avsluttes i Kong Rakne – altså i kulturhusets storstue – søndag fra 17.00. Der blir det gratis konsert for dem som oppleve god korsang.

Medvirkende er:

Medvirkende kor:
Ullensaker korforening
Kløfta sangerlag
Good Vibrations showkor
Kisa koret
Kolon
Voce
Ullensaker kirkekor
Barnekorene i Ullensaker kirkelige fellesråd
Jessheim jentekor
Matilda-koret

Bandet består av:
Erland Helbø – gitar/kapellmester
Bjørge Verbaan – piano
John Børge Askeland – bass
Marius Trøan Hansen – trommer

Galleriets skatter

I Galleri Jessheim byr Ullensaker kunstforening på en spennende duo denne helgen. Sigrun Werner og Nina Dahl jobber i forskjellige uttrykk, noe publikum kan se med egne øyne fra 14.00 lørdag 6. mai, altså i morgen.

Om Sigrun Werners kunst sier kunstneren selv følgende:

“De siste årene har jeg jobbet med et stort kunstprosjekt inspirert av mennesker, dyr, landskap og kultur i Afrika.  Kunstutdannelsen min har jeg fra to ulike kunstskoler i Oslo, et opphold i Italia, og fem år i lære hos kunstner Jan Valentin Sæther, tidligere professor på figurativ linje på Statens Kunstakademi. I 2016 dro jeg for første gang til det sørlige Afrika, noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har tilsammen hatt fire opphold i ulike land og på forskjellige prosjekter der jeg har jobbet som frivillig med truede dyr. Der har jeg fått følge og jobbe sammen med mennesker som gjør det de kan for å ta vare på dyrene.”

Medutstiller Nina Dahl jobber i keramikk, og sammen inviterer de to kunstnerne til utstillingen “Afrika” i regi av Ullensaker kunstforening.

Bærekraft

Lørdag blir et også bånn gass i bærekraftens tegn på rådhusplassen og på rådhuset. Ullensaker bibliotek er godt i gang med nyvinningen Bærekraftsfestivalen denne uka, og lørdag står følgende på programmet:

  • 10.00 til 14.00: Rådhusplassen vil være fylt med spennende stands fra lokale foreninger som jobber for en mer bærekraftig framtid i tidsrommet 10.00 til 14.00.
  • 10.00 til 14.00: Du kan bytte til deg klær for både voksne og barn, og i alle størrelser. Klærne du tar med må være i så god stand at du kunne gitt dem til en venn, og ta gjerne med mest av det som passer til sesongen vi nå går inn i. Det deles ut et klipp for hvert plagg som leveres, og disse brukes for å bytte til seg nye. Er du fersk forelder kan du få med deg plagg i størrelse 50 til 68 uten å levere inn klær.
  • 12.00: Humlene er viktig for pollinering av mange planteslag og har stor økonomisk betydning. Humlebestanden har blitt mindre de siste årene. For å snu trenden bør vi sette inn tiltak. Med enkle midler kan vi lage kunstige bolplasser for humlene. Lag hummlekasse på biblioteket.
  • 13.00: Redesign med Ida Victoria Grønbeck (forhåndspåmelding). Voksne bruker opp mot 10.000 kroner i året på klær. Ønsker du å bruke mindre og gi dine egne plagg lenger levetid? På dette kurset lærer du å sy på maskin, hva du kan sy om plaggene dine til og hvordan.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.