Connect with us

Ukategorisert

Lukter på rekord i Nordbytjernet

Avatar

Published

on

Vi lukter på rekord når det kommer til badetemperatur i Nordbytjernet. I hvert fall de tre årene Badenymfa har målte temperatur i vannet.

Noen dager med kjøligere vær er en liten strek i regningen med tanke på rekord i Nordbytjernet.

Håpet er at en ny periode med finvær kan ta temperaturen over 24,8 grader, som er høyeste temperatur målt i løpet av de tre årene Fredrik Hansen har hatt sitt prosjekt gående med Badenymfa.

Hobbyprosjekt

Badenymfa er en liten datamaskin(Particle Electron) med en temperaturmåler, et batteri og et solcellepanel som flyter ute på Nordbytjernet.

Badenymfas far – Fredrik Hansen – er selv prosjektleder, og i dette hobbyprosjektet har han selv benyttet kompetanse og verktøy som et helt prosjektteam benytter seg av. Dette for egen læring.

Les Fredrik Hansens blogginnlegg 

Gå inn og sjekk

Fredrik Hansen fører statistikk over hvor mange som er inne og bruker Badenymfa, og antallet er stigende. Badenymfa er en gratistjeneste som du finner på nettet HER

Det er ført statistikk gjennom de tre siste årene, og her ser du når de høyeste temperaturene er målt, og du kan se målinger fra dag til dag:

Håper på varme

Så er det bare å håpe på varme dager i juli, og da står de tre siste års rekord på 24,8 grader for fall? Det er lov å håpe.

– Jeg håper i hvert fall så mange som mulig benytter seg av tjenesten. Den ligger et tastetrykk unna, som sagt, sier Hansen.

Vi gjentar adressen: Badenymfa.no

Temperaturen var 22 grader 11.00 i formiddag.

https://jessheimpuls.no/jp/2018/05/30/sjekk-temperaturen-i-nordbytjernet-pa-nettet/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.