Kontakt oss

Abonnenter

Nye tilskudd til Lysbyen

Publisert

Den obeservante borger har kanskje fått med seg at det er kommet opp flere lyspunkter i Jessheim sentrum nå? Vi tok en runde i “Lysbyen”.

Klokketårnet på rådhuset står i rød “giv akt” i desemberkvelden. Lyssettingen av tårnet er ett av flere grep i sentrumsområdet, og pengene ble lagt inn i budsjettet for 2021, altså for ett år siden.

Som på Slottet?

Ordfører Eyvind J. Schumacher forsikrer at den røde fargen ikke er et signal om at han er på kontoret på rådhuset, slik flagget på taket av Slottet indikerer at det er kongelige til stede der.

– Det er mulig å veksle på fargene som er i bruk, sier ordfører Schumacher.

– Grønn farge også, for å holde Senterpartiet fornøyd?

– Jeg har i hvert fall registrert lilla og blått.

Høyre fornøyd

– Da er i hvert fall Høyre fornøyd?

– Det får vi tro.

Det ble ikke nevnt om det er ordfører eller varaordfører som sitter med konsollen man bruker til å endre farge. Kanskje de bytter på?

Annonsering

Flere steder

Andre punkter som er lyssatt i området rådhuset er blant annet sykkelparkeringen under klokketårnet, navnet Ullensaker rådhus på veggen, kunsten på veggen som vender mot jernbanestasjonen er lyssatt og det er pyntet med lys på baksiden av rådhuset.

– Intensjonen vår var å lyse opp flere steder i sentrumsområdet rundt rådhuset som opplevdes som mørke, opplyser Schumacher.

Fargerik by

Jessheim by har etter hvert fått mange fargerike installasjoner, ikke minst veggen på Skovly og den fargerike brua i Furusethgata.

– Jeg opplever dette fargespillet som noe særegent for Jessheim, og det ønsket vi å spille videre på, sier ordfører.

Lysbyen

Jessheimpuls tok et sveip rundt i en julepyntet Jessheim by denne uka, og det er et fint skue å se Lysbyen vår skinne i vintermørket.

Julegata kommer til sin rett, og krysset der Storgata møter Veiberggata framstår riktig så trivelig med lys i vinduer og på fasadene til butikkene og skjenkestedene Heim og Bowlers.

Og andre steder i sentrum har beboere pyntet fasader og balkonger der de bor.

En bildeserie fra rundturen her:

 

Annonsering
Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.