Kontakt oss

Byutvikling

Magisk første år for “nye” Herredshuset

Avatar

Publisert

May Røsten kan se tilbake på et hektisk første år etter at Morten’s Kro overtok driften av det ærverdige bygget i Jessheim sentrum. Og ambisjonene for 2018 er til stede i fullt monn.

Med 2017-omsetning på 3,3 millioner kroner (budsjettet var på 4 millioner kroner), og med særdeles hyggelig tall for januar og februar, så ser framtiden lys ut for assisterende daglig leder Røsten og kompani.

– Det har vært et kjempespennende år. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, og jeg tenkte som så at driften av huset er det jeg skal konsentrere meg om det neste året, sier Røsten om tankene rundt oppstarten 1. mars i fjor. Det slo til, og nå er blikket rettet framover.

Oppstarten var ganske tøff og lett humpete; et gigantisk hus de nye driverne måtte gjøre seg kjent i, allerede bookede arrangementer med kun et navn og e-postadresser å orientere seg etter og nye rutiner som måtte kjøres inn for alle involverte.

– Venneforeningen og alle de frivillige som er engasjert i huset gjorde en kjempejobb i oppstarten, og støtten og hjelpen vi fortsatt drar nytte av er uvurderlig for oss, sier Røsten.

– Vi visste jo ikke engang hvor sikringsskapet var, smiler assisterende daglig leder, som i august i fjor kunne ansette en person til på heltid. Ved overgangen  til april 2018 er det tre heltidsansatte på Herredshuset.

– Selge inn det spesielle

– Hvor går så veien i 2018 og hvordan skal Herredshuset utvikles?

– Kurs og konferanser er et satsingsområde for oss det kommende året. Vi kan tilby en annen ramme og atmosfære og ramme enn hotellene rundt Jessheim.

– I tillegg ønsker vi å bli enda bedre på private selskaper som bryllup, jubileer, dåp og konfirmasjoner.

– Vi har også gode erfaringer med Herredshuset som sted for minnestunder, legger Røsten til.

Signaturdrink

Mat og konserter er en innarbeidet del av det Herredshuset bedriver, men visste du at det nå er mulig å bestille husets signaturcocktail i baren?

– Det er en invitasjon til folk om å bruke baren når vi har arrangementer og konserter, smiler Røsten.

– Hvordan jobber dere med at dette er et hus for alle?

– Gjennom arrangementer som favner forskjellige typer mennesker; konserter, Damenes aften, kurs og annet. Men 1. mai kommer vi til i å ha kafè istedenfor den innarbeidede buffeten vi tilbyr til jul og påske og 17. mai. Dette gjør vi for å teste ut om det er interesse for dette der ute, sier Røsten, som har byttet ut skrekkblandet fryd med tanker om å utvikle Herredshuset videre. Det første året har i hvert fall gitt både mersmak og ambisiøs luft under vingene.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.