Kontakt oss

Byhistorie

Vi responderte og bidro til festen

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

Det har vært en sann glede å flyte rundt som skribent under Jessheimdagene 2022. Blant mange høydepunkter er kanskje det største at vi som borgere bidro til at det ble en gedigen folkefest slik vi kjenner disse dagene i august hvert år. 

Kulturaktører over hele landet har hatt tøffe tider etter at samfunnet åpnet opp igjen. Billettsalget har vært labert, festivaler og konserter har vært avlyst og folk har vent seg til å være hjemme.

Det har derfor vært en god del spenning knyttet til hvordan Jessheimdagene 2022 ville bli, ikke minst med en konsertplakat med navn fra øverste hylle når det kommer til norske band og artister. Ville folk kjøpe billetter? Ville folk ta turen ut for å se hva markedsgata hadde å by på? Hva med frivillighetens mønstring i Storgata siste søndag av Jessheimdagene?

All tvil til side

All tvil og frykt er egentlig blitt gjort til skamme, og både arrangører og vi som deltok fortjener litt skryt fordi vi sammen har klart å ta Jessheimdagene tilbake til normalen på første forsøk etter pandemiens restriksjoner. Og vi gjorde det med stil.

Hvorfor Jessheimpuls?

Små steg mot grønnere gress

Selv festen – som jo lørdagene under konserthelgen er – i sentrum av byen vår forløp uten store tildragelser eller grøftefyll. Visst var noen i blideste laget – og det var nok ikke alle stegene som var dansetrinn hos noen utover lørdagskvelden – men atmosfæren og stemningen i byen vår var lun og god og varm.

Som en digresjon hadde jeg selv gjester fra Halden som aldri har besøkt Jessheim. Tilbakemeldingene var gode, og jeg er sikker på at de kommer til å gjeste Jessheim igjen.

Nedpå

Da jeg spurte om hva som var bra med Jessheim, så var det kontante svaret at det var en god og nedpå (ordet vennlig ble også brukt) atmosfære både på dag- og kveldstid.

Ja, det er sånn vi er her i vår lille by, svarte jeg da.

Jessheimdagene turboversjonen av det vi kan tilby folk som tar turen hit, men vi som tilbringer mye tid i Jessheim by vet at det er fin stemning her også når hverdagen melder seg.

Selv været var på vår side under Jessheimdagene 2022. I tillegg kunne vi se DumDum Boys i byen vår for aller første gang.

Best?

FULL SPRUT: Prepple Houmb og DumDum Boys var i slaget da de gjestet Jessheim by. Foto: Hans A. Vedlog

DumDum-konserten blir av flere omtalt som den kanskje beste konserten som har vært under Jessheimdagene.

Leste du denne anmeldelsen?

DumDum og deilig

Akkurat det er også blitt sagt i kjølvannet av konsertene med Timbuktu, Morten Abel, Åge Aleksanderen, Raga Rockers og Diaz. For de aller yngste var det kanskje søndagens gratiskonsert med fenomenet Subwoolfer som var den aller beste konserten.

De beste

Det spiller egentlig ingen rolle, for det handler om vi for hver dag, for hver konsert, for hvert år Jessheimdagene arrangeres skaper felles minner som bidrar til å binde oss sammen som sted.

I så måte var Jessheimdagene 2022 de aller viktigste – og kanskje beste – på mange år.

Les gjerne denne!

Det er patriotisme vi bygger

Vi går uansett oppløftet inn i høsten.

Og vi gleder oss allerede til Jessheimdagene 2023.

Men før det skal vi selvsagt bruke byen for det den er verdt gjennom høsten, vinteren og våren.

Ikke sant?

Gratulerer til oss alle.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.