Kontakt oss

Folk

Ambjørnsen og Stalsberg til Jessheim med rykende fersk diktbok

Avatar

Publisert

Når Ingvar Ambjørnsen returnerer til Jessheim med blogginnleggene til karakteren Elling, så gjør han og Tom Stalsberg det med rykende fersk diktbok i kofferten. Et stunt av et unikt prosjekt inntar Jessheim på lørdag.

Duoen Ambjørnsen og Stalsberg kommer tilbake til Jessheim med blogguniverset til Elling, er forestilling de har vært landet rundt med. Men den helt ferske diktsamlingen vil nok få en relativt sentral plass når de to går på scenen i Kulturbanken Kreti & Pleti lørdag 28. april.

Diktene kom tett

– Disse tekstene – eller diktene – kom ganske tett en periode, og det er ikke veldig vanlig for min del, sier Ingvar Ambjørnsen på telefon til Jessheimpuls en drøy uke før han kommer til Jessheim. Det er grader i Hamburg, er han bor. Han er i gang med å pakke kofferten. Og i den ligger den ferske diktsamlingen.

Tom påvirket dette prosjektet

– Det var egentlig lyriker jeg ville bli, men jeg har aldri følt at jeg har fått til den måten å skrive på. Det kan ha noe å gjøre med at jeg først fikk antatt en diktsamling hos Solum da jeg var 19 år, for så å motta brev om at de ikke ville gi den ut likevel. Det var nok litt sårt for meg, sier Ingvar.

– Hvorfor har det løsnet nå?

– Flere ting har bidratt til at jeg har skrevet ganske tett; det er opplagt at Tom har påvirket dette. Vi har tilbragt mange timer i bil, på hotellrom og i hotellbarer når vi har vært rundt med forestillingen. Og han er jo en vandrende idebank som er både raus og inspirerende å være rundt.

Raus og inspirerende

Rottehjerne

– En annen ting er gruppen Elling-nytt på sosiale medier. Jeg har fått god respons på de korte prosatekstene jeg har lagt ut der, og der direkte kommunikasjon med leserne og medlemmene i denne gruppen. Og som den rottehjernen vi er utstyrt med, så liker vi jo “likes”, flirer Ambjørnsen.

– Og det tredje grepet er jo at jeg som romanforfatter kan la Elling være den som skriver diktene, legger han til.

Kjøp via Jessheimpuls

Diktsamlingen “Leilighetsdikt for hjemløse” består av diktene til Elling (ført i pennen av Ingvar Ambjørnsen) og diktene til karakteren Alfons Jørgensen, en fiktiv poet i Elling-universet som ga ut to diktsamlinger på 60-tallet. Tom Stalsberg har skrevet diktene til Alfons.

Boka er for alle som vet at livet ikke er en dans på en rosablogg

– Jeg har fått bryne meg på en annet type språk og annen type metaforbruk. Diktene til Alfons er jo fra 60-tallet. Og Ellings dikt er brutalt bra. Virkelig. Dette er ei samling for alle som veit at livet ikke er en dans på en rosablogg, sier Stalsberg til Jessheimpuls.

Annonsering

Kulturbanken Kreti & Pleti lørdag 28. april. Herrene på scenen 20.00.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.