Kontakt oss

Kultur

Gleder seg som barn til festivalhelg

Avatar

Publisert

I 11 år har Lasse Aleksander og Ida Kristin Nilsen gått i bresjen for at barna skal få sin egen festival i byen Jessheim. Ekteparet må nesten sies å være grunnfjellet i årets byfestival.

Det er ikke så mange byer som han sin egen barnefestival; i Molde har de Rabalderfestivalen, og i Oslo har Mini-Øya satt seg som en musikalsk fest for barn og foreldre. Og Jessheim har altså Barnefestivalen, som i år arrangeres 9.- og 10. juni. Programmet finner du her.

– Hva fikk dere til å arrangere barnefestival for drøye 10 år siden?

– Vi har alltid vært opptatt av å finne på aktiviteter for barn og voksne i regi av lekebutikken, og noe av tanken med Barnefestivalen var å få til noe som er gratis og for alle, sier Lasse og Ida.

Lokal kultur

– Og så brenner vi for lokal kultur og vil at det skal skje noe i Jessheim sentrum så ofte som mulig, sier Ida Kristin.

Anslagsvis 10.000 personer innom Barnefestivalen på Jessheim, og i de to initiativtakerne til festivalen håper og tror at byfestival og markeringen til LHL-sykehuset vil bidra til at enda flere tar turen ut i Jessheim sentrum gjennom helgen.

– Det ser ut til at været skal bli bra gjennom helgen, og det er i så fall første året vi ikke har hatt regn en av dagene under festivalen – uten at det har lagt demper på stemningen, sier Lasse.

Bra vær meldt

I tillegg til barøekjendiser er det også lokalt tilsnitt i programmet til Barnefestivalen. Romerike Teaterskole og Romerike Drillkorps skal vise hva de kan, og det blir sjørøverskole og mye spennende fra scenen gjennom to dager (se program i link i denne saken). Men det er lov å dra fram juletubeshow med Håvard Paulsen fra NRK Super lørdag 15.00.

– Forventningenene til festivalen?

– Vi håper så mange som mulig tar turen og blir med på festival i sentrum. Det skal være noe for alle i programmet, sier de etter hvert rutinerte festivalarrangørene for de minste.

PS! Alt overskudd fra Barnefestivalen går til stiftelsen Sykehusbarn.

– Der vet vi at pengene kommer fram, og så er det barn som nyter godt av pengene.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.