Kontakt oss

Abonnenter

“Hjallis” – en annerledes ulv

Avatar

Publisert

Jarle Andreassen (53) og campingvogna vekker oppsikt på landeveien. Det må Donald Duck delvis ta skylden for.

Jessheimpuls vinker Jarle Andreassen inn til siden i Halden en fredag ettermiddag i juli. Han og fruen skal på helgetur nedover i Sverige, og forbipasserende kaster lange blikk etter doningen han har på slep. For den oransje og svarte campingvogna går ikke akkurat i ett med omgivelsene.

Kongen av bengalakk

– Du må nesten forklare…?

– Dette er klubbfargene til den engelske fotballklubben Wolverhampton, og jeg fant ut at campingvogna vi overtok etter foreldrene til kona skulle males i de fargene, sier Jarle.

Det ble noen liter bengalakk…

Og slik ble det. En god del liter bengalakk, egenproduserte sjablonger med ulvehodet som er symbolet til “Wolves”, og dertilhørende ekstrautstyr som campingstoler, gulvmatte og pyntedrakt i bakvinduet på den stilrene vogna.

Autografen til Iversen

Håvard Flo og Steffen Iversen har begge signert campingvogna.

– Det er noen som har tagget på den ene veggen?

– Det er autografene til Håvard Flo og Steffen Iversen. Begge to har spilt for Wolverhampton, og de signerte villig vekk. Nå mangler jeg bare autografen til Gunnar Halle og Ståle Solbakken, som begge har vært i klubben, sier Jarle.

Jeg mangler bare autografen til Gunnar Halle og Ståle Solbakken

Gjestadhagan

Et visuelt telegram fra vogna til Jarle Andreassen. Gjennomført er bare fornavnet…

Annonsering

– Men hvorfor ble det Wolverhampton?

– Jeg vokste opp i Gjestadhagan på Jessheim. Der var fotball og Donald-blader en stor del av tilværelsen, og tidlig på 70-tallet var det alltid bilder av fotballdrakter bak på Donald-bladene, sier Andreassen.

Vi måtte tigge penger av mor til drakt

– Og da vi skulle tigge penger av mor for å kjøpe drakt, så sa han at det i hvert fall måtte være fine farger på drakta. Da valgte jeg meg den oransje og svarte, som viste seg å være Wolverhampton. Jeg var 8-10 år den gangen, og det har vært klubben min siden.

– Det var på akkurat samme måte at det ble Liverpool for Arntis, legger Jarle til.

– I tillegg til Ull/Kisa, selvsagt?

– Ja. Og Brann.

Savner stadion

 

Gamle Jessheim stadion er i dag historie. Her ble det skrevet mye god og dårlig idrettsshistorie. I dag er området leiligheter.

– Hvor mange kamper har du spilt for Ull/Kisa?

– Har ikke peiling. Når begynner man egentlig å telle – på lilleputt? Det jeg vet er at det river litt i hjertet når jeg kjører forbi Gjestadhagan og ser bort på leilighetene der gamle Jessheim stadion lå. Der hadde vi mye moro, og vi er mange på Jessheim som tråkket våre barnesko på stadion. Jeg blir litt trist av å tenke på at gamle stadion er borte.

– Følger du med på Kisa i dag?

– Ja, men jeg er ikke så ofte på kamp som tidligere.

Annonsering

Campingvogna vekker oppsikt på landeveien.

Ærverdig klubb

– Tilbake til Wolverhampton. Hvor godt følger du med på den klubben?

– Klubben har en lang historie. Den er en av de to første klubbene som ble stiftet i England – i 1877. Etter å ha vært nedover i divisjonssystemet noen år, så er klubben tilbake i Premier League denne sesongen, og vi er mange som tror det kan gå ganske bra i år. Erik Thorstvedt har sagt at de kan bli topp sju denne sesongen, uten at alt han sier nødvendigvis er sant, sier Jarle, som også kan opplyse om at det er mange portugisere i stallen. Og treneren er også portugiser.

– De har kjøpt den portugisiske landslagskeeperen nå. Jeg har trua jeg.

– Mange kommentarer fra folk når de ser campingvogna?

– Det er ikke fritt. Det finnes dem som spør om å ta bilde, og jeg kommer alltid i prat med folk når vi er på tur.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.