Kontakt oss

Folk

Lokal duo “kupper” byens galleri

Avatar

Publisert

Aase Bondø og Mette Nilsen fyller fra torsdag byens galleri med 100 av sine egne bilder. Det blir med andre ord fire dager med fargerik livskraft på lerret.

De to lokale kunstnerne dukker opp med en såkalt “pop-up”-utstilling, og dørene åpnes allerede i morgen – torsdag 1. september – klokka 15.00.

Men den offisielle åpningen – vernissagen – er lørdag klokka 14.00. Ta turen, for utstillingen henger oppe kun til og med søndag, altså 4. september.

De to kunstnerne beskriver seg sjøl og kunsten sin slik:

Aase Bondø

– Det gir meg en ro å få bruke sinnsstemningen – og glemme alt og alle rundt meg noen timer – jeg er i når jeg maler.

– Hva leiter du etter med malingen?

– Det å male mystiske og spennende stier som fører oss til lyset og en ro som ligger der og venter, sier Aase, som sier at gamle hus og trær går ofte igjen maleriene. I tillegg jakter hun på skjørheten i vinterens toner.

Bondø har tegnet og malt mye i barndommen og gjennom ungdomsårene. Hun har også sin formelle bakgrunn fra tegning, form og farge og kunsthistorie.

– Etter skolen ble det stille i 17 år. De siste 8 årene har maling igjen vært en stor del av min hverdag.

Mette Nilsen

Mette Nilsen har vært synlig gjennom kunsten sin i form av bokutgivelse og utstillinger. Å tegne har ligget hennes hjerte nært helt siden hun tre år gammel debuterte ved å tegne på familiens fjernsyn.

 Utdannelsen falt derfor naturlig på tegning form og farge og grafisk design ved Sørumsand videregående skole. Deretter ble det dekorasjonslinjen i Asker, før hun etter endt utdanning begynte å jobbe som stylist.

Etter fem år fanget hun drømmejobben i reklamebyrå.

– Siden den gang har jeg jobbet som Art Director og designer i mange av Norges mest kjente og profilerte byråer.

Livets reise

– Drivkraften din?

– Å leve som kunstner er hverken lett eller fett, så jeg har som de fleste andre som elsker å tegne og male måtte benytte fritiden.

– Hva vil du fange i motivene dine?

– Motivene og uttrykket i bildene er hentet fra min reise i livet. De store bildene jeg lager er nok noe mer alvorstynget enn de små og morsomme bildene, som er et humoristisk blikk på hverdagslivet.

I tillegg til utdannelse og jobb har Mette tatt portrettkurs hos Jon Olav Helle, linoleumkurs hos Anne Marit Fald Gården og Abstrakt maling med Eva Berntsen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.