Connect with us

Anmeldelse

Lys, varme og spilleglede

Avatar

Published

on

 

ANMELDELSE

Det var et særdeles spillesugent firkløver som inntok Kulturbanken torsdag kveld. De kaller seg Løpende utgifter, men de var sikre som banken.

TILBAKE: Amund Maarud var tilbake i Kulturbanken, og det var en heltent gitarist som slo an tonen da kvartetten Løpende utgifter gjestet byen vår. 

Amund Maarud, Stian Carstensen og Tom Stalsberg hadde fått med seg en av de mest meritterte trommeslagerne fra Jessheim – selveste Jarle Vespestad – da det ble trommet sammen til konsert med en dose poesi fra byens mest aktive klubbscene.

HJEMMEBANE: Jarle Vespestad tok turen tilbake til Jessheim for å slå trommer som bare han kan.

Konserten har vært utsatt tidligere, men torsdag kveld var det altså duket for konstellasjonen som improviserte, vitset og dro et villig publikum gjennom kvelden.

Men misforstå ikke, det ligger musikalsk kompetanse (fra tre av dem) som fundament når denne gjengen samles.

Legg til noen av de 78 diktene som Tom Stalsberg har skrevet gjennom korona-tiden, så har vi en kveld med stor spennvidde.

VITAL: Stian Carstensen var sedvanlig slagferdig i både kjeften og “belgen” i Kulturbanken torsdag kveld. 

Det var tendenser til god gammeldags “Kreti-stemning” torsdag kveld, og det var lutter smil og applaus å høste for kvartetten Løpende utgifter – som reiste hjem med velfortjent gasje i kofferten.

Jessheimpuls var til stede halve konserten.

Øyvind Mo Larsen

Se et utdrag fra konserten her:

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.